Design modern, cu accente masculine, într-un apartament de 4 camere

Must read

Amenajarea unui apartament, cu ajutorul unui arhitect, pornește de la nevoile, obiceiurile, stilul de  viață şi dorinţele proprietarilor şi sunt transpuse în mediul virtual sub forma unui proiect în plan şi în 3D. Apartamentul pe care urmează să îl prezentăm este un proiect al biroului Miso Architects pentru un tânăr burlac. Este vorba de un apartament de 4 camere, cu două băi, 3 terase exterioare și o suprafață de 80mp, situat în zona de nord a Bucureștiului.

 

SFATUL ARHITECȚILOR

Considerăm că rezultatul final al acestei amenajări s-a conturat atât de frumos datorită realizării de excepţie a mobilei pe comandă şi a finisajelor de foarte bună calitate pe care le-am folosit, în principal a PAL-urilor de la Cleaf care în final au contribuit semnificativ la imaginea finală a designului în acest apartament de 4 camere.

Design interior cu accente masculine într-un apartament de 4 camere

Beneficiarul şi-a dorit o amenajare modernă şi elegantă, cu finisaje deosebite şi o atmosferă cu tentă masculină. S-a folosit o combinaţie reuşită de elemente elegante: texturi fine de catifea, dar  şi industriale: structuri metalice, vopsea beton aparent.

Cel mai reprezentative finisaje utilizate în acest proiect sunt PAL-urile de la Cleaf, lemnul Nuvolari Sable şi betonul Ares (importate din Italia de firma Cressent), frumos asortate cu MDF-ul vopsit mat şi structuri metalice, vopsite în nuanţele pereţilor cu vopsea lavabilă gri închis San Marco, pentru a diminua impactul vizual al grinzilor existente.

Efectul industrial a fost creat cu ajutorul vopselei decorative de tip beton Cameleo de la Elegance Décor, iar în zona de contrablat  sticla printată a fost acoperită cu vopsea ultra-rezistentă de la San Marco, Effetto Levogato.

Draperiile şi perdele folosite, au o textură fină cu un model ţesut natural şi îmbracă în final toată amenajarea cu sentimentul de ”acasă”.

fotoliu-tapitat-anglia-gallery-direct.jpg

Cum amenajezi livingul într-un apartament de 4 camere?

Livingul se remarcă datorită placărilor de tavan şi pereţi, puse în valoare de oglinzile frumos iluminate, pe fundalul vopselei decorative de tip beton aparent. 

MISO-Architects-1.jpg

Biblioteca realizată pe comanda din MDF vopsit, PAL lemn şi structură metalică, are un design şi o cromatică astfel gândită, încât se contopeşte cu stâlpul şi grinda care o delimitează şi pare că le susţine indiferent de supleţea sa.

 

Canapeaua pe comandă, modelul Swing de la Divanissimi, este o prezenţă extrem de elegantă datorită formei şi a combinaţiei de materiale din care a fost realizată. Restul pieselor de mobilier, de la Gallery Direct, comoda cu blat de piatră, măsuţele de cafea cu structura de metal extrem de fină şi blaturi de oglindă, şi fotoliul cu cadru de lemn curbat, întregesc întreaga scenă într-un ansamblu unitar şi elegant. 

Corpurile de iluminat de tip spoturi pe şină, au fost alese şi direcţionate cât să pună în valoare câte o zonă sau un element deosebit al încăperii, iar veioza maimuţică de la Seletii, aduce mister, intrigă şi un strop de copilărie într-un cadru atât de matur.

miso-architects-design-interior.jpg

vopsea-decorativa-beton-aparent.jpg

Amenajarea holurilor

Amenajarea holului în formă de L, ce porneşte de la intrare şi continuă către dormitoare, a fost o provocare din cauza formei înguste şi a lipsei de lumină naturală, dar echipa Miso Architects a reușit să îl transforme în spaţiu funcţional şi plăcut, cu ajutorul corpurilor de iluminat şi al fâşiilor de oglindă realizate pe comandă, care crează un efect de dilatare a spaţiului existent. 

De-a lungul holului de la intrare am realizat un mobilier cu un design suspendat, astfel încât să nu încarce spaţiul prea mult, dar în acelaşi timp cu suficiente zone de depozitare. Un impediment iniţial a fost panoul de distribuţie, pe care am decis să îl mutăm în bucătărie, pe partea cealaltă a peretelui, şi panoul electric pe care l-am ascuns în spatele lamelelor cu un sistem prin care să poată fi accesat în caz de nevoie – Miso Architects.

Vedetele holului sunt de departe suporturile de sticle de vin de la Calligaris cu un design foarte bine gândit, astfel încât să le pună în valoare şi să poată fi amplasate de-a lungul unui perete sau într-un spaţiu îngust fără să incomodeze tranzitul.

design-placari-de-pereti.jpg

MISO-Architects-Masculine-Vibes.jpg

Amenajarea bucătăriei 

Bucătăria era deja mobilată şi utilată, dar echipa de arhitecți a intervenit cu câteva modificări cheie:

  • schimbarea uşilor corpurilor suspendate cu unele alb mat fără mânere
  • înlocuirea maşinii de spălat vase cu una încorporată
  • schimbarea mânerelor corpurilor de jos cu unele negre cu design industrial
  • acoperirea sticlei printate cu peisaj marin, cu o vopsea rezistentă de tip beton aparent. 
  • realizarea unui perete de accent cu un puternic contrast cu ajutorul ardeziei flexibile Black Line de la Piatra Online, frumos pusă în valoare de aplica de perete orientată către ea.

miso-design-de-bucatarie.jpg

Mobila a fost completată cu o superbă masa albă şi două scaune tapiţate bicolor, realizate pe comandă de Gustav Living, ce aduc culoare, textură şi eleganţă întregului spaţiu.

ardezie-flexibila-piatra-online.jpg

 

Am realizat un perete de accent cu un puternic contrast cu ajutorul ardeziei flexibile Black Line de la PIATRAONLINE, frumos pusă în valoare de aplica de perete orientată către ea.  

 

electrocasnice-incastrate-incorporabile-bosch.jpg

Amenajarea dormitorului matrimonial

În dormitorul matrimonial, patul şi dulapul de haine au fost piese deja existente, dar au fost reintegrate într-o manieră inspirată, astfel încât să mărim vizual spaţiul extrem de mic.

draperii-blackout-emerald.jpg

Un lucru pe care l-am combătut cu succes a fost lateralul dulapului care se vedea din plin din acces şi din hol, pe care am aplicat lamele pentru a-i da un sens mai estetic. De asemenea am integrat dulapul în tot contextul prin înrămarea lui şi continuarea pe peretele din spatele patului cu acelaşi tip de lamele, alternate cu oglindă.

textile-asternut-luiss-brasov.jpg

 

Noptierele alese datorită formei suple, sunt piese cu adevărat deosebite de la Calligaris.

 

noptiera-calligaris-sensio.jpg

Amenajarea biroului de acasă

Biroul este o încăpere extrem de mică, de doar 9 mp, dar în care a fost integrat un birou încăpător cu spaţii de depozitare, o comodă pe rotile cu design deosebit şi o canapea extensibilă cu o formă atipică, de la Moor.

elegance-decor-vopsea-cameleo.jpg

cleaf-italia-lemn.jpg

De-a lungul peretelui amprentat cu beton aparent, au fost expuse tablourile mamei beneficiarului, amintiri dragi şi pete de culoare vesele.

Amenajarea dormitorului de oaspeți

Dormitorul de oaspeţi se remarcă datorită literelor luminoase în formă de ZZZ, amplasate deasupra canapelei extensibile cu un imprimeu geometric foarte bine integrat.

Am realizat un spaţiu generos de depozitare atât pentru haine cât şi pentru alte posibile obiecte, în cadrul unui dulap cu un design special datorită liniilor sale de delimitare şi a unei inserţii negre iluminate. Pentru prietenii veniţi în vizită, am creat tot pe comandă o zonă de agăţat haine şi lăsat valiza într-o manieră cât mai primitoare.

Măsuţa de cafea adiacentă este multifuncţională datorită ajustării sale pe înălţime şi a fost gândită pentru a putea fi mutată prin casa în caz de nevoie.

litere-decorative-cu-becuri-indigo.jpg 

design-camera-oaspeti.jpg

Amenajarea teraselor

Cele trei terase ale apartamentului de 4 camere au fost mobilate de la Ioooi, cu piese diferite astfel încât să creeze ambiente diverse:

  • una cu loc de luat masa în aer liber,
  • alta cu fotolii confortabile cu design atipic,
  • iar a treia cu canapele comode pentru serile târzii la poveşti.

design-de-terasa.jpg

MISO-Architects-mobila-terasa.jpg

mobila-terasa-ioooi-brasov.jpg

Amenajarea băilor

În cele două băi ale apartamentului de 4 camere echipa de arhitecți a intervenit prin modificarea lavoarelor şi integrarea unor piese de mobilier cu design potrivit – corpurile acestora şi oglinzile frumos retro iluminate.

Bateriile şi accesoriile de baie, de la Delta Studio,  sunt cu totul speciale mai ales în baia dormitorului matrimonial unde s-au ales modele negre mate de la Noken.

Un element decorativ este cercul cu licheni turquoise de la Green Mood, care aduce culoare şi viaţa într-un context destul de sobru.

mobila-pe-comanda-baie-mdf.jpg

chiuveta-baie-compozit.jpg

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read