8 restaurante din România în care ne e dor să revenim

Must read

Îți prezentăm mai jos 8 restaurante, proiecte îndrăznețe din România, în care ne e dor să revenim datorită celor mai savuroase mâncăruri care ridică arta gastronomică la arta de a trăi mai bine, dar și datorită design-ului și arhitecturii.

1. Cișmigiu – Bistro La Etaj

Deschis în vara lui 2018, Cișmigiu – Bistro La Etaj se află în Hotelul Cișmigiu din București. Design-ul interior combină izul vremurilor din Capitala de altă dată cu cel contemporan, oferind o atmosferă romantică, ce este menținută de preparatele culinare franțuzești.  Pereții din sticlă decorează spațiul cu lumină și surprind culorile calde ale întregului local. În plus, sticla utilizată din abundență oferă o vedere panoramică a clădirilor remarcabile din București.

 

Photo Credit

2. 14th Lane

Râmânem tot în jurul unui proiect cu inspirație istorică, amenajarea food court-ului 14th Lane, fiind legată de primul tramvai electric din București, tramvaiul 14. Situat în zona Regie, conceptul abordat reflectă un design cu motive industriale și elemente inedite, precum șinele de tramvai autentice incluse în pardoseala spațiului. Sticla este prezentă atât în interior (uși din sticlă și obiecte de luminat din sticlă), cât și în exterior, prin intermediul fațadei de sticlă. Aceasta din urmă asigură ca lumina naturală să călătorească în toate zonele restaurantului și să scoată în evidență rețetele culinare existente. 

Photo Credit

3. Elfi Urban Kitchen & Sky Bar

Așa cum îi spune numele, Elfi este restaurant urban și un Sky Bar situat în zona de Nord a capitalei. Amenajarea industrială și minimalistă conferă spațiului o atmosferă relaxată, unde poți admira în voie, indiferent de sezon, priveliștea panoramică 360 a Bucureștiului. Pereții din sticlă sunt cei care înconjoară spațiul și asigură întreg conceptul abordat.

Photo Credit

4. La Vitrine

Situat în incinta complexului Hotel Caro din București, La Vitrine ne surprinde cu preparate din bucătăria mediteraneană, servite într-un spațiu inspirat din natură. Astfel, design-ul restaurantului abundă în culorile cerului și ale pământului, ce sunt surprinse zilnic de lumina soarelui prezentă datorită celori doi pereți cortină din sticlă. Cu ajutorul acestora din urmă, La Vitrine își deschide orizonturile cu o vedere spre Lacul Tei, iar vara către o grădină interioară impresionantă. 

Photo credit

5. D.O.R

De acum, plecăm într-o scurtă călătorie prin țară, iar prima oprire care ne-a atras atenția este Restaurantul D.O.R din Bran, Brașov. Atunci când ne gândim la rețetele tradiționale românești, ne imaginăm un tipar rustic, însă D.O.R se remarcă printr-o amenajare modernă cu elemente industriale, lemn din abundență și verdeață. Cu siguranță, este o destinație de unde poți admira natura savurând un preparat delicios. 

 

6. Restaurant 585 Fusion

La 585 Fusion din cadrul hotelului Golden Tulip Ana Tower Sibiu este locul unde te poți bucura de priveliștile înconjurătoare ale Sibiului. Rafinamentul culinar se servește aproape de cer, datorită pereților și cupolei din sticlă ce oferă transparență, luminozitate și o mărire vizuală a întregului spațiu. 

7. Wonderland Bistro & Bar 

Așa cum îi spune numele, acest local este rupt din lumea basmelor și situat în apropierea orașului Cluj, chiar în incinta resort-ului Wonderland Cluj. Pe lângă rețetele diverse, design-ul atipic și interesant reușește să combine o culoare puternică – violetul, cu elemente ce facilitează apropierea de natură – lemnul, piatra și verdeața, prezente într-o combinație ce face legătură între pardoseală și acoperiș. Călătoria spre natură este întreținută de ferestele generoase ce dezvăluie terasa și tărâmul Clujului. 

8. Shanti by VEGA

Restaurantul Shanti din incinta hotelului VEGA din Mamaia, Constanța este ultimul pe lista noastră. Un local complex construit în jurul elementelor Feng Shui, unde gustul preparatelor se îmbină perfect cu atmosfera relaxantă ce invită la visare. Mozaicul, lemnul, piatra naturală și culorile calde din interior se unesc cu plaja și marea, prin intermediul pereților de sticlă. Iar iubitorii gusturilor autentice se pot delecta cu bunătățuri sofisticate.

Photo Credit: https://www.hotelvega.ro/restaurante-baruri-mamaia/restaurant-constanta-shanti
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read