Revenirea la birou: măsurile luate în clădirea Vox Technology Park din Timișoara

Must read

Vox Property Group, proprietarul clădirii de birouri Vox Technology Park din Timișoara, a demarat o amplă campanie de implementare a unor măsuri de prevenție și de sporire a gradului de siguranță pentru revenirea la birou, odată cu expirarea Stării de urgență pe data de 15 mai.

„Spațiul de birouri este o parte componentă a vieții cotidiene și este de datoria noastră să implementăm toate măsurile necesare pentru ca activitatea să se desfășoare în deplină siguranță. Am luat astfel o serie întreagă de decizii pentru revenirea la birou, pe care le vom implementa în următoarele zile și sperăm că acestea vor deveni normă în clădirile moderne de birouri, în această perioadă dificilă prin care trecem cu toții”, a declarat Vlad Vela, director general Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul Vox Technology Park.

Astfel, compania va achiziționa în următoarele zile două termoscanere, care vor fi amplasate în zona de recepție de la intrarea în proiect, temperatura angajaților și a vizitatorilor urmând a fi astfel verificată automat și de la distanță, atât la sosirea la birou cât și la ieșirea din clădire. Această măsură de siguranță va duce și la economii pentru companiile chiriașe – atât financiare cât și de timp – care nu vor mai fi astfel nevoie să măsoare individual temperatura angajaților și a vizitatorilor.

Proprietarul Vox Technology Park va realiza și dezinfecția aparaturii HVAC și va instala aparate de curățare și filtrare a aerului (nebulizatoare) în sălile de conferințe. Compania va dezinfecta constant toate suprafețele, va instala carpete antiseptice și folii nanoseptice pentru protecția barelor și a clanțelor și va instala în toată clădirea recipiente cu senzori de dezinfectant. În băi vor fi de asemenea instalate noi aparate cu senzori care vor elibera hârtie, urmând a fi înlocuite vechile suflante.

Circuitele de trafic din cadrul clădirii vor fi regândite complet, angajații urmând să intre în spații și să iasă din acestea și din clădire pe două căi diferite. Măsurile de distanțare vor fi impuse și în ceea ce privește utilizarea lifturilor, accesul fiind limitat la două persoane – față de 10 – 15 cât reprezintă capacitatea normală a unui lift. În plus, toți vizitatorii vor beneficia de măști și mănuși.

Compania va oferi și suport pentru toți chiriașii pentru a își amenaja spațiile într-un mod corespunzător pentru revenirea la birou a angajaților. Astfel, vor fi realizate ghiduri individuale pentru măsuri recomandate, se va oferi suport pentru instalarea de protecții pentru birourile de lucru, inclusiv a barierelor plexiglass unde se dorește acest lucru, și se va consilia orice decizie de sporire a normelor de prevenție.

Compania a implementat de altfel și un serviciu unic, intitulat Vox Assistance, prin care toți angajații din clădire beneficiază gratuit pe perioada Stării de urgență de servicii de asistență la cumpărături (indiferent de bun, comerciant sau distanță), servicii de curierat sau transport la instituții medicale. Acest serviciu poate fi accesat printr-un dispecerat, deplasările fiind efectuate cu cele șase mașini electrice de care dispune clădirea.

”Chiar dacă pot părea complicate în acest moment, trebuie să ne obișnuim cu toții cu aceste măsuri în următoarea perioadă, fără a deveni hiper-protectivi. Sunt cele mai bune măsuri pe care le putem lua pentru siguranța angajaților dar inclusiv a noastră, cu toții având birourile în același spațiu. Am inovat încă de la momentul proiectării clădirii și vom continua să o facem în continuare, totul pentru a concepe biroul viitorului”, a adăugat Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group.

Vox Technology Park are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat în Timișoara urma unei investiții de 30 de milioane de euro.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read