5 secrete în decorarea casei în stil franțuzesc

Must read

Știți ce se spune … că ”Parisul este întotdeauna o idee bună”. Iar când vine vorba de interioare impecabile, francezii, sunt primii pe listă. Astăzi, de Ziua Franței ne lăsăm inspirați de stilul Parisian și aruncăm o privire la decorarea casei în stil franțuzesc, la camerele și design-ul lor elegant. Am vrut să aflăm exact la ce se referă acel ”je ne sais quoi”sofisticat. De la candelabre de cristal la draperii dramatice, nuanțe pastelate, texturi, antichități, toate acestea sunt ne trimit cu gândul la arhitectura tipic franțuzească. Te invit să descoperi mai jos câteva dintre ”secretele” francezilor în designul și arhitectura interioară.

5 secrete în decorarea casei în stil franțuzesc

1. Alege auriul

Glamourul este un pilon major al interioarelor pariziene, iar o notă aurie este adesea cheia în realizarea acestora. Un cadru aurit atârnat deasupra unui șemineu, picioarele unei mese finisate în aur antic … opțiunile sunt nesfârșite. Așa că, asigură-te că ai nuanțe aurii în fiecare cameră din casă.

Photo by Montse Garriga/Interior Archive

2. Decorează în stil cubist

Cubismul a apărut în Franța prin artiștii Pablo Picasso (un spaniol care a locuit la Paris) și Georges Braque. Un loc al artei de avangardă se regăsește în multe apartamente și case pariziene. Cu toate acestea, doar o piesă nu vă va oferi aspectul chic al Parisului: este juxtapunerea lucrărilor din secolul XX cu antichități, mobilier și alte elemente care conduc la acest stil sofisticat.

Photo by Claude Weber/Interior Archive

 

3. Lasă lucrurile să îmbătrânească

Francezii au o anumită apreciere pentru antichități, precum și pentru frumusețea ”îmbătrânirii” obiectelor. O oglindă antică, pătată și cu urme legate de  trecerea timpului cum ar fi oxidarea și zgârieturile, poate trezi un feeling vintage într-o cameră, așa cum niciun lucru nou, strălucitor nu o poate face.

Photo by Mark Luscombe-Whyte/Interior Archive

 

Antichitățile sunt un element indispensabil pentru fiecare casă sofisticată, dar par a fi înnăscute în interiorul parizian. Cu toate acestea, decorarea casei în stil franțuzesc tinde să prezinte antichități europene în mod natural. Scaunele Louis XVI, Louis XV și Louis XIV – asemănătoare cu mici diferențe – sunt un semn distinctiv al caselor pariziene, ca să nu mai vorbim că sunt o investiție demnă pentru orice cameră din casă.

4. Alege o paletă de culori calde

Culorile îndrăznețe, luminoase și vesele nu au loc în decorarea casei în stil franțuzesc, ci este vorba despre crearea unei palete calde care să permită piese, forme și modele interesante care să atragă atenția. Ia în considerare o schemă monocromă de straturi de gri cu accente metalice sau vopsește pereții într-o nuanțe calde. Adaugă mici pete de culoare prin decorațiuni sau obiecte de artă.

Photo by Montse Garriga/Interior Archive

 

5. Adaugă obiecte de cristal sau sticlă

Tacâmurile franceze realizate manual, candelabrele de cristal sau decorațiunile din sticlă sunt omniprezente în casele pariziene. Un loc natural pentru integrarea unor astfel de obiecte este dining-ul, dar le puteți adăuga și în orice cameră care are nevoie de puțin romantism și ”glamour”.

 

- Publicitate -
Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read