Skywalk – platformă panoramică din sticlă de unde vezi 3 țări din 2 continente

Must read

De fiecare dată când descoperim construcții inedite, case în mijlocul deșertului sau alte proiecte în care sticla se integrează firesc și cât mai puțin invaziv pentru mediul înconjurător, ne dăm seama că lumea sticlei este fascinantă și mereu surprinzătoare. 

Astăzi ne atrage atenția o fostă bază militară – Skywalk, care a fost transformată de arhitecții de la Arc Designs într-o platformă panoramică din sticlă, ce oferă priveliști 360o, de neegalat. Structura platformei impresionează prin posibilitatea de a savura priveliști atât spre Europa, cât și spre Africa, având de o parte și de alta Marea Mediterană și Oceanul Atlantic.

platformă panoramică din sticlă

Nu există nicăieri în lume un loc ca Stânca din Gibraltar. Folosit pentru avantajul militar de sute de ani, acum a devenit un punct de atracție deschis publicului datorită transformării într-o platformă și pasarelă din sticlă.

„Inspirația pentru acest design a plecat de la ideea de a oferi vizitatorilor priveliști  nemaivăzute, în toate direcțiile, inclusiv cu partea stâncoasă. În același timp, ne-am concentrat pentru a avea o intervenție cât mai discretă, care să nu distragă atenția de la naturalețea și unicitatea locului”, au declarat artiștii Arc Designs. 

Skywalk, devenită atracția din sticlă a Gibraltarului, este poziționată într-unul dintre cele mai înalte puncte ale „Stâncii” Gibraltar, proiectată să reziste la viteze ale vântului de peste 150 km/h, suportând greutatea a cinci elefanți sau a 340 de oameni.

Accesul către Skywalk se face prin intermediul unui lift panoramic, vitrat, care ancorează structura capodoperei „cu picioarele pe pământ”.  Însă, pentru a ajunge la rezultatele finite, întreaga structură a pasarelei a fost construită din elemente secționate, care să poată fi transportate și montate la fața locului, din cauza accesului auto limitat.

platforma panoramica din sticla

Platformă panoramică din sticlă

Pasarela transparentă este alcătuită din 42 de panouri cu patru straturi de sticlă laminată, de aproximativ 4,2 cm grosime, ce oferă rezistență și siguranță. Puse cap la cap, panourile ating o suprafață de 750 mp, echivalentul a patru terenuri de tenis și care cântăresc 650 de kg.

Punctul turistic din sticlă este ”îmbrăcat” și susținut de 30.000 de kg de oțel, care stabilizează întreaga structură pe stânca Gibraltarului.

Dacă experiențele la înălțime, cât mai aproape de natură vă sunt pe plac, atunci vă invităm să descoperiți priveliștile de deasupra Gibraltarului!

Project Credits:

Client: HM Government of Gibraltar
Arhitect: Arc Designs, în colaborare cu Mayice Studio
Project management: JLC Consulting
Ingineri de structură: Bellapart, în colaborare cu Ramboll
Principalul contractant: Bovis Koala JV
Structura de oțel și sticlă: Ales Grupo

Photo Credit: Dezeen.com. Photography is by Stephen Ball, courtesy of Bovis-Koala JV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read