Priveliște incredibilă a aurorei boreale din propriul tău iglu din sticlă

Must read

Dacă îți dorești o vacanță de iarnă de neuitat, în care să ai ocazia să vezi aurora boreală din confortul propriului pat, Kakslauttanen Artic Resort este destinația perfectă. Peisajul înghețat și idilic, cerul plin de milioane de stele, dar și o mare de zăpadă pot fi admirate din propriul tău iglu din sticlă.

Încă nu știi unde să îți petreci vacanța de iarnă? Atunci îți recomandăm să adaugi pe lista ta și Kakslauttanen Artic Resort.

Iglu din sticlă – apropierea desăvârșită de natură

Situat în Finlanda, complexul Kakslauttanen Artic Resort este una dintre cele mai complete destinații de vacanță din Laponia finlandeză, oferind aroma sărbătorilor de iarnă în Casa lui Moș Crăciun.  Kakslauttanen se află la 250 km nord de Cercul Arctic, în apropierea celui mai mare parc național din Finlanda – Parcul Urho Kekkon.

Din dorința de a le oferi oaspeților săi ocazia de a admira strălucirea magică a luminilor nordice, Jussi Eiramo, proprietarul resort-ului, a inițiat ideea de iglu din sticlă. După câteva încercări și testări are prototipului, primul iglu din stclă a fost construit în urmă cu 10 ani, iar în prezent este o construcție renumită și apreciată la nivel mondial. 

iglu din sticlă

Astăzi, Jussi a ajuns să dețină 65 de astfel de construcții – 53 găzduiesc două persoane, iar 12 sunt destinate grupurilor de patru persoane. Fie că este vorba de o vacanță aparte, o lună de miere sau o destinație de bifat, un lucru este cert: priveliștea incredibilă a tărâmului Laponian poate fi admirată în liniște din propriul iglu din sticlă. 

Realizate cu ajutorul sticlei termice încăzite electric marca Finnglass, iglu-urile din sticlă  sunt principala atracție ale gamei largi de opțiuni de cazare, mai ales, pentru „vânătorii” aurorei. Funcția de topire a zăpezii de pe partea exterioară, cât și cea pentru încălzirea în interior conferă construcției confortul necesar. Astfel, sticla termică păstrează vizibilitatea în orice moment al zilei, asigurând constant apropierea de natură. 

Iglu-urile pentru două persoane includ toaletă și opțiunea de a adăuga un pat în plus, însă sauna și dușul sunt disponibile în clădiri separate. În schimb, cele destinate grupului de patru persoane dețin propriul duș și propria toaletă, asigurând confortul optim. în fiecare an, toate acestea sunt disponibile pentru cazare, în timpul sezonului luminilor nordice, începând cu data de 22 august, până la sfârșitului lunii aprilie.   

În plus, față de originalul iglu din sticlă, oaspeții se pot caza și în noua construcție Kelo-Glass – o cabană echipată cu saună privată, șemineu, cât și un iglu din sticlă integrat pentru a dormi sub cerul înstelat. Complexul include și o clădire principală, renumită pentru cea mai mare saună cu fum din lume, propriul restaurant, un bar din gheață și o capelă de zăpadă, care atrage sute de turiști. 

Kakslauttanen Artic Resort oferă, de asemenea, o gamă largă de activități pentru vizitatori, inclusiv săniuș, safari pe snowmobile, safari cu reni și husky, cât și o rețea diversă de piste de schi. Astfel,  Kakslauttanen este o destinație perfectă pentru a admira frumusețea incredibilă a naturii arctice, cât și capodoperele arhitecturii și designului arctic. 

Pentru mai multe detalii despre cazare, vizitează site-ul: http://www.kakslauttanen.fi

Photo Credit: archello.com

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read