Organizarea dulapului – scurt ghid despre simplificare

Must read

Zilele trecute am împărtășit cu voi 10 idei creative despre organizarea bucătăriei, iar astăzi a venit rândul dressing-ului. Pentru că niciodată parcă nu avem timp să îl organizăm așa cum ne dorim, nu? Iar zilele astea pe care le petrecem acasă sunt și despre organizare, simplificare și conștientizare.

 

organizarea dulapului

De ce ai nevoie pentru a-ți organiza dulapul?

Primul pas în organizarea dulapului este să te asiguri că ai tot ce îți trebuie la îndemână înainte de a începe:

 • O foarfecă
 • O ruletă
 • O oglindă în care să te vezi integral
 • Un coș de rufe
 • O sacosă de shopping

Tot procesul durează cam 3 ore, nu e simplu și e destul de greu emoțional, dacă renunți la anumite obiecte. Nu le arunca pe cele pe care nu le mai porți, alege să le donezi!

Organizarea dulapului în 7 pași

1. Golește dulapul
Scoate totul din dulap, inclusiv umerașe, cutii și orice altceva ai îndesat de-a lungul timpului.

 

To begin cleaning out a messy closet take every single thing out of it. | 17 Invaluable Tips For Anyone With Too Many Clothes

2. Curăță dulapul

Ai nevoie de un spațiu curat pentru a planifica, simplifica și vizualiza modul în care vei reorganiza dulapul, nu? Așadar, curăță praful de pe rafturi, din sertare, de pe tijele suspendate, chiar și de pe pereții dulapului sau chiar din/ de pe cutiile sau coșurile care ar putea colecta murdăria.

3. Organizează hainele, încălțămintea și accesoriile

Acum vine partea pe care o așteptai cu nerăbdare sau de care te temeai. Concentrează-te pe ce să păstrezi, mai degrabă decât pe lucrurile de care vrei să scapi. Începe să separi hainele în grămezi distincte:

 • ce să păstrezi
 • ce să donezi
 • ce poți să vinzi
 • ce să arunci

a donations box

Când încerci să decizi dacă păstrezi ceva sau nu, este util să îți pui aceste întrebări:

 • Îți place?
 • Te mai vezi purtând acea haină?
 • Te mai reprezintă, e imaginea pe care vrei să o transmiți?

Dacă ai răspuns „da” la toate cele 3 întrebări, atunci puteți plasa cu încredere acel articol în grămada ”de păstrat”.

Sfat: Dacă într-adevăr îți e greu să te hotărăști dacă păstrezi sa nu un articol, creează o grămadă cu „poate”. Pune grămada într-un coș  și revizuiește-o într-o săptpmână, o luna sau trei. Dacă ai uitat de aceste articole sau nu te-ai gândit niciodată să le porți, le poți dona sau vinde.

4. Ai nevoie de organizatoare pentru haine

Cu organizatoarele pentru haine precum: cutii, coșuri suspendate, tăvi, umerașe, beneficiezi la maximum de dulapul tău de haine şi de sertare şi ştii mereu unde se află chiar şi cele mai mici obiecte. Poți găsi la Ikea astfel de organizatoare, care sunt la prețuri foarte bune.

Hero small walk-in closet ideas for bedrooms

Affordable Closet Transformation

5 Alege soluții de stocare pentru organizarea dulapurilor

Soluțiile de stocare a dulapurilor nu vor aduce mai mult spațiu în dulap; dar, împreună cu organizatoarele pentru hainete vor ajuta să faci mai mult spațiu de stocare accesibil. De exemplu, o dublă agățoare va folosi mai bine spațiul de depozitare orizontal, un suport pentru încălțăminte, genți și alte accesorii.

 

Small Closet

Girls closet organization ideas inspiration 38+ ideas for 2019

Multi-Functional Pants Rack

6. Organizează cu sens hainele, încălțămintea și accesoriile

În această etapă totul trebuie făcut într-un mod care să ofere un sens, să folosești tot spațiul disponibil și să fie suficient de atractiv pentru te motiva să menții organizarea dulapului șu ulterior. Gândește-te unde și cum ar fi mai bine să depozitezi fiecare categorie de haine și cele la care vrei să ai acces mai ușor.

Organize a Small Closet on a Budget in Only 5 Simple Steps! | organize a closet on a budget | organize a closet with sliding doors | Simplifying Mom Life

 • Grupează curelele, puloverele, cămășile cu mânecă lungă, pantalonii de lucru, rochiile, blugii, pantalonii scurți – ati prins ideea – și decideți cel mai bun loc pentru a stoca fiecare articol ca grup (adică pantalonii agățați în dulap, pliați și împăturiți puloverele). Lucrul în grupuri de articole te va ajuta să îți dai seama de cât mult spațiu ai nevoie și de cel mai bun mod de a stoca fiecare tip de articol.
 • Utilizează corect spațiul: rezervă partea din față și mijlocul dulapului pentru hainele pe care le porți cel mai des. Dacă trebuie să te îmbrăci pentru birou în fiecare dimineață la 6 a.m., asigură-te că hainele de birou sunt în partea din față a dulapului. Articolele mai puțin folosite trebuie depozitate în spate și pe rafturile superioare.
 • Dă la o parte obiectele cel mai puțin utilizate: folosește partea superioară a dulapului pentru articolele din afara sezonului și lucruri pe care le poți doar de câteva ori pe an, cum ar fi costumele de Halloween și pantofii foarte eleganți

Sfat: Accesoriile și încălțămintea trebuie să fie depozitate separat de îmbrăcăminte. Cu alte cuvinte, nu amesteca eșarfe cu pulovere și ține cont de faptul dacă porți tot timpul o pereche de pantofi, nu le depozita în partea din spate a dulapului.

7. Cum menții organizarea dulapului?

Acesta este un pas important în întregul proces de organizare a dulapului tău. De ce? Pentru că cu cât ai grijă de întreținerea dulapului, cu atât va dura mai puțin să identifici hainele și accesoriile, dar și să faci curat. Revizuiește o dată pe lună organizarea dulapului și ajustează dacă e cazul. Abordează procesul complet de reorganizare de două ori pe an.

Ca să îți fie mai usor, urrmează un program de curățare, fie în funcție de sezon sau de eveniment, cei mai mulți dintre noi obișnuiesc de Paște, de Crăciun.

Și ține minte: dacă îți e greu să găsești o piesă vestimentară importantă, acesta este un semn că ai nevoie să îți reorganizezi dulapul.

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read