10 idei creative pentru organizarea bucătăriei

Must read

Sezonul curățeniei de primăvară a venit mai repede anul acesta, mai ales că mulți dintre noi petrecem mai mult timp zilele acestea, acasă, lângă cei dragi. În contextul generat de COVID 19, mulți dintre noi suntem izolați în propriul cămin, iar importanța amenajării interioare, organizarea și zen-ul casei a căpătat o mai mare greutate.

Știm că visați la dulapuri organizate pe culori, rafturi minimaliste sau cămări demne de Instagram. Gândul de a vă organiza însă toată casa poate fi descurajant.

Dar înainte de a începe să lustruiți fiecare colț, abordați dezordinea.. organizat.

Cum?

Câte o cameră pe rând.

Noi am început cu bucătăria, fiind spațiul cu cel mai mare trafic și locul cel mai expus la dezordine și aglomerare.

Se știe că o bucătărie cu o cămară bine organizată schimbă jocurile pentru orice bucătar, fie el amator sau profesionist. După cum știți, este foarte ușor pentru o bucătărie să devină înghesuită și neîncăpătoare. Dar, indiferent dacă aveți o bucătărie mică sau una mai generoasă, este important să vă desemnați anumite locuri pentru a depozita produsele din conserve, ingrediente de coacere și aparate de bucătărie specializate.

Mai jos câteva idei creative pentru a vă organiza bucătăria și cămara:

1. Fiecare centimetru contează

Pentru a ”câștiga” spațiu, sub rafturi sau polițe, integrați sertare tip glisiere pentru a depozita gustările preferate ale copilului și alte consumabile. În felul acesta ușurezi mult identificarea oricărui lucru pe care l-ai depozitat.

Dacă aveți dulapuri deschise, atunci profitați de aceste spații prin integrarea unor coșuri de diverse mărimi, poate chiar culori, jucați-vă și lăsați creativitatea să se așeze după bunul plac.

organizarea bucătăriei

2. Alegeți uși din sticlă opacă sau fumurie

Dacă aveți uși din sticlă la dulapuri, poate reconsiderați și alegeți unele opace sau fumurii, sunt în tendințe, dar și acoperiți de ochii musafirilor dezordinea inevitabilă care apare în aceste spații.

O altă idee este să faceți ușile cămarii mai funcționale cu aceste suprafețe pe care puteți scrie cu creta, astfel încât să puteți nota liste alimentare, memento-uri importante sau mesaje dulci pentru membrii familiei.

3. Țineți produsele uscate în borcane din sticlă

Transferați ingredientele „uscate” – făină, zahăr, paste, cereale, fasole, etc – în borcane mari de sticlă cu capace și așezați-le la îndemână pentru a avea acces mai ușor. Pe rafturile superioare, aranjați borcane mici de sticlă pline cu ingrediente mai specializate, precum condimente, nuci și fructe uscate.

4. Nu depozitați cutiile și borcanele pe rafturile superioare

De sus, toate borcanele și conservele arată exact la fel. Când le aranjați pe categorii – fructe, legume, sosuri și multe altele – într-un sertar cu glisieră, puteți găsi ceea ce aveți nevoie fără probleme.

5. Adăugați etichete pe borcane. Chiar și pe coșurile de gunoi

Etichetele sau scrisul pe borcare poate oferi un iz personal amenajării voastre. Sfatul nostru este să scrieți cu un marker și data de expirare a produsului din recipient. Nu uitați chiar și de coșurile de gunoi sau cele de reciclat, este important să aveți o etichetă ușor de citit, pentru a le folosi rapid chiar și cei mici.

6. Și ușa poate deveni un spațiu de depozitare

Nu lăsați niciun spațiu să se risipească! Depozitați condimentele sau alte articole mici într-un suport din spatele ușii.

7. Coșurile de rufe nu sunt doar pentru rufe!

Folosiți coșurile de rufe pentru a depozita articole mai mari, cum ar fi gențile de cumpărături reutilizabile. Puse pe un suport cu roți ele devin super practice.

8. Instalați o ușă glisantă

Trebuie doar să glisați ușa pentru a ascunde gustările, borcanele și ingredientele dincolo de ochii musafirilor.

9. Transformă un dulap cu uși din sticlă

Chiar dacă nu aveți un dulap sau o cămară destinată ingredientelor, puteți păstra toate produsele neperisabile îngrijit și ordonat într-un astfel de dulap cu uși din sticlă. Așezați totul în coșuri și borcane și puneți-le într-un dulap cu uși din sticlă. Nu uitați de etichete ca să identificați totul mai ușor. Bonus: decorul capătă un stil aparte.

10. Adăugați rafturi industriale pentru mai mult spațiu de depozitare

Aceste rafturi cu aspect industrial pot fi plasate  pe un perete din bucătărie pentru o depozitare verticală ușoară și astfel organizarea bucătăriei mai eficient. Puteți ”îndulci” acest look cu niște coșuri din materiale naturale.

Mult spor în organizarea bucătăriei!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read