Tu cum lucrezi de acasă? Vezi cum poți să îți amenajezi un birou rapid și ieftin

Must read

În această perioadă de tranziție, în timp ce pivotăm dinspre spațiile de birou la biroul de acasă este extrem de important să luăm în calcul inclusiv rearanjarea spațiului și a decorului din interior. Pentru cei care nu au deja un birou acasă, vă dăm câteva sugestii despre cum ați putea rearanja living-ul sau orice colț al casei astfel încât să păstrați productivitatea muncii, dar și confortul.

Nu vă faceți griji, pentru că tot ce aveți nevoie este un mic colț pe care să îl puteți amenaja cu un birou, un scaun ergonomic și desigur câteva accesorii: plante, tablouri sau alte elemente inspiraționale.

Plasează biroul în apropierea unei ferestre

Lumina naturală este la fel de importantă, fie că lucrezi de acasă sau de la birou. Îar în aceste vremuri, ar fi bine să căutăm cât mai mult vitamina D, așa-numita „vitamina soarelui”, care nu face nici o discriminare dacă ești în interior sau afară.

Studiile spun că atunci când lucrăm într-un spațiu cu lumină naturală, productivitatea poate crește între 13 și 16%. Dacă îl poziționezi la fereastră, ai grijă ca laptopul sau monitorul să fie cu spatele către fereastră, pentru ca soarele să nu bată direct în ecran pentru că va îngreuna vizibilitatea.

Folosirea luminii naturale vă permite, de asemenea, să reduceți costurile, fără să vă bazați pe electricitate pentru iluminat.

Pentru zilele înnorate, pentru orele în care muncești după lăsarea soarelui sau în cazul în care pur și simplu nu ai putut să îți așezi biroul într-o cameră cu lumină naturală, folosește lumini care să redea cât mai fidel lumina naturală. Comandă o lampă de birou și, dacă ai o sursă de lumină pe tavan, ai grijă să nu fie poziționată chiar deasupra calculatorului, pentru că în timp vei avea probleme cu ochii.

I spend a lot of time sitting at a desk. Between working my 9-5 job as an interior designer and the after work hours working on my blog, it is important for me to have a good office space. While I could easily set up shop on the couch in the living room, I find...

Cumpără un suport de laptop și un monitor!

Un suport laptop care vă va regla înălțmea ecranului este mai mult decât necesar pentru a fi eficienți la birou. Gâtul și umerii vă vor mulțumi în scurt timp.

La fel este și cazul monitorului, iar cei de la emag au multe variante care pornesc de la 300 de lei. Este mult mai ușor să lucrezi la mai multe proiecte în același timp, rulând cel puțin două ecrane simultan.

Pentru unii dintre voi, transformarea televizorului într-un monitor de computer poate că este și mai ușoară dacă puteți conecta ecranul computerului pe un Apple TV cu AirPlay.

Culoarea contează!

Verde este considerată o culoare neutră, proaspătă, relaxantă, care adaugă vitalitate încăperii, motiv pentru care este potrivită spațiului în care lucrezi. Ca sa adaugi verde în zona biroului de acasă fără să zugrăvești pereții sau să adaugi tapet, dar și fără să faci investiții serioare, adaugă plante – cei de la Floria.ro au reduceri la plantele de apartament – sau orice accesorii de birou: o agendă, un suport, un tablou, etc.

Modern office decor inspiration to get your inner interior designer moving and working | www.essentialhome.eu/blog

Eficientizează fiecare centimetru!

Fiecare centimetru contează când trebuie să lucrezi de acasă, în același loc în care până acum era doar o atmosferă cozy, de relaxare, citit sau divertisment.

Dar pentru eficiență și productivitate, e bine să ne amenajăm un spațiu care să definească clar biroul. Foarte creativ, acest birou folosește eficient o cantitate mică de spațiu sub o scară și servește în același timp drept o zonă de depozitare, spațiu de lucru și include chiar și plante. Prin adăugarea unor rafturi încorporate și un mic scaun de birou, această zonă creativă include tot ce este necesar pentru a lucra de acasă într-un spațiu de aproximativ doi metri pătrați.

Transformă, transformă, transformă!

Acest birou transformă un dulap într-un spațiu inteligent pentru birou. În casele cu mai puțin spațiu acest birou „ascuns” este o alegere excelentă. Când terminați munca de birou, puteți închide ”garderoba” și să vă întoarceți la modul de acasă sau de familie. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, să separați fizic munca de viața de acasă. Singura ajustare este de a integra o poliță glisantă pe care să plasați laptopul și să mutați puțin mai sus polița fixă.

Tu ce stil preferi pentru biroul de acasă?

Mai jos câteva idei creative care să te ajute și să te inspire în setarea biroului, acasă.

Pe post de birou, montați o poliță într-un colț liber,  folosiți o masă sau comandați un birou. Cei de la Ikea livrează online, iar prețurile pornesc de la 169,90 lei. Vedeți aici oferta lor de birouri.

 

Natural light pours into this [chic study](https://www.homestolove.com.au/bespoke-renovation-of-an-old-victorian-terrace-4456|target="_blank"), painted in Dulux Whisper White. A custom-made bookshelf designed by FMD Architects provides a display case for the owner's collectables.

An interior-designer couple embarked on a six-month renovation of their charming [1950s beach shack](https://www.homestolove.com.au/diy-couple-share-real-life-home-renovation-advice-4987|target="_blank") on the Mornington Peninsula. Part of that renovation saw them create a stylish and spacious home that boasts a light yet cosy aesthetic.

A white colour palette ensures the home study in this [Federation home](https://www.homestolove.com.au/federation-home-receives-modern-revamp-19693|target="_blank") fits seamlessly into the surroundings. Above the desk is an aircon unit cleverly hidden by louvres.

In this [serene beach house](https://www.homestolove.com.au/macmasters-beach-house-18226|target="_blank") the architect created an extension of the panelled black wardrobe in one of the bedrooms which functions as a makeshift home office when needed. By echoing the paint colour and panelled look of the wardrobe, the [study nook](https://www.homestolove.com.au/12-creative-ways-to-create-a-study-nook-in-your-home-17963|target="_blank") works seamlessly with the rest of the room.

The modern boho home office of one of Australia's most well-known wellness stars, [Ellie Bullen](https://www.homestolove.com.au/ellie-bullen-gold-coast-home-20988|target="_blank") (Elsa's Wholesome Life), features a Justina Blakeney mirror and two Cacti Society prints by Nikki Joiner. A Langdon Ltd rug provides warmth underfoot.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read