Interioare în stil boho: design care este menit să uimească

Must read

Boho sau boho chic este un design pentru cei care vor ca locuința lor să fie plină de viață și culori îndrăznețe. După ce a absorbit tot ce e mai relaxant și neobișnuit, acest stil de decor este ideal pentru persoanele creative. Doar aici poți vedea o combinație unică de motive orientale și franceze sau o luxoasă oglindă antică lângă un covor colorat de casă. Pe scurt, stilul boho a fost creat pentru a afișa cel mai bine lumea interioară a proprietarilor de case și pentru a crea atmosfera perfectă pentru creativitate.

Ce este stilul boho?

Numele provine de la Boemia, o regiune cu același nume din Republica Cehă, unde trăiau mulți țigani. Prin urmare, acest stil este atât de similar cu imaginea acestui popor. Este luminos, ușor sălbatic, mereu în mișcare, creativ și cât mai liber posibil. Stilul are unele caracteristici stiluri clasice, glamour și eco.

Există multe opțiuni în acest tip de design interior. De exemplu, dacă alegi stilul boho etnic, poți exprima natura creativă cu ajutorul elementelor naționale și a obiectelor de decor din țara preferată. Și îți poți dezvălui hippie-ul interior, renunțând la orice reguli. Dragostea și optimismul universal, exprimate în culori fanteziste, modele geometrice și produse realizate manual sunt prezente în interiorul boho.

Interioare în stil boho

Acest stil permite proiectarea unui interior cu ajutorul elementelor de stiluri radical diferite. Dar fii atent, trebuie să le păstrezi în armonie. Cel mai important lucru într-un astfel de design este că acesta ar trebui să reflecte cât mai mult posibil caracterul proprietarului și activitățile sale preferate.

Culori boho

Interioarele în stil boho chic nu au o schemă specifică de culori. Cele mai comune sunt cele pământii calde: maro, teracotă și culori metalice. Tonuri de metale prețioase și pietre, cum ar fi violet și portocaliu aprins, albastru electric, pot fi adesea văzute în accesorii și decor.

Accesorii boho

Fiecare accesoriu ar trebui să spună povestea oamenilor care locuiesc în casă. Cutii de bijuterii decorate superb, sticle de epocă, cărți și porțelan – totul este limitat doar de imaginația ta. Fanilor acestui stil le place mult să călătorească, așa că există obiecte și ornamente din întreaga lume într-o cameră.

Trebuie menționat faptul că acest design interior tinde să combine articole care nu sunt obișnuite. Dar asta nu înseamnă că stilul este lipsit de atractivitate și glamour. Prin urmare, nu vă fie teamă să decorați tavanul cu un candelabru de cristal sau să atârnați o oglindă rafinată cu ramă aurie. Singura regulă este că fiecare obiect din cameră trebuie să fie în armonie cu decorul.

Mobilierul în stil boho

Obiectele antice care nu pot fi cumpărate din orice magazin transmit cel mai bine farmecul stilului boho. Puteți combina elemente complet diferite și fiecare dintre ele trebuie să aibă propriul istoric. Pentru a face acest lucru, puteți achiziționa articole de epocă de la piețele de vechituri. Mobilierul din epoca victoriană, precum canapele și fotolii în culori bogate, cu un cadru de culoare închisă și modele, este cele mai potrivit în acest scop.

Materiale și finisaje

Confortul din camera boho este creat în principal de accesoriile textile: perdele grele, perne, pături mari, pufuri moi. Cu ajutorul lor, puteți amenaja câteva zone mici pentru relaxare. La alegerea finisajului, nu există limite. Lucrările de renovare se pot face cu atenție la un buget sau, dimpotrivă, cu utilizarea unor materiale naturale scumpe.

Bucătărie boho

Ai visat mereu un set pestriț de ustensile de bucătărie sau perdele roz? Bucătăria boho este un loc în care orice culori pot fi combinate. Simțiți-vă liber să creați un accent de culoare pe blatul mesei sau pe dulapuri. Puteți să creați un fel de haos cu cermice, cutii, ustensile de bucătărie multicolore și plante uscate. Un candelabru vintage va arăta cel mai bine aici.

Diferite moduri de decorare a camerei de zi

Interiorul clasic boem tinde adesea spre forme tradiționale. Cu ajutorul catifelei, dantelelor și tapiseriei din sufragerie, puteți aranja accentele necesare.

Stilul boho eco este potrivit pentru cei care preferă materialele naturale, acasă. Pielea, mătasea și lemnul natural vor conferi living-ului rafinament și farmec.

Accentele hippie din sufragerie fac posibilă dezvăluirea libertății interioare. Întruchipează originalitatea prin multe piese realizate manual.

Dormitor: relaxat și informal

Dormitorul în acest stil este o fortăreață a confortului și un loc pentru creativitate. Un pat nu este un element obligatoriu (vă puteți acomoda pe o saltea), dar dacă îl alegeți, atunci trebuie să aveți seturi de pat mari și o pătură mare, colorată. Perdelele care cad pe podea sunt menite să creeze o atmosferă de ușurință și relaxare, făcând din fiecare zi un weekend. Pentru finisaje, utilizați materiale naturale și nu uitați de decorul original: perne, suveniruri și covoare țesute. Cu cât reușești să strângi mai multe ornamente, cu atât va fi transmisă mai bine ideea.

Alte stiluri despre care am mai scris sunt cel provensal și cel american. Tu cu care te identifici?

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read