Stilul american în design-ul interior: întruchiparea libertății, acasă

Must read

Atunci când începem amenajarea sau renovarea unui spațiu pornim de la un anumit stil, nu-i așa? Iar dacă lucrăm cu un designer de interior aceasta va fi și prima lui întrebare: ”Ce stil de design vrem să aducem în interior?” Inspirați din filme, reviste, călătorii, fiecare are preferințele lui. Stilul american, japonez, englezesc, nordic..tu cu care te identifici? Știi ce presupune fiecare în parte?

Vom începe prezentarea unei serii de diverse stiluri de design interior pentru a te ajuta să decizi ce ți se potrivește și pentru a te inspira în următoarea amenajare.

Așadar, stilul american în design-ul interior este primul pe lista.

Când ne gândim la stilul american..prima asociere care ne vine în minte este sufrageria din serialul ”Friends”. Acea cameră spațioasă și deschisă, unde personajele principale petreceau atât de mult timp, un spațiu care includea și o bucătărie, o zonă de dining și una de relaxare. Puțin cam demodat pentru prezent, dar totuși câteva principii se păstrează și azi.

Prima concluzie când ne referim la stilul american în design-ul de interior este întruchiparea libertății.

Vorbim de planuri deschise, de delimitarea inteligentă a spațiului, de folosirea unor echipamente de ultimă generație și mult mobilier. Pentru americani, totul este despre ”entertaining” cu familia, prietenii, vecinii..așa că aceste spații largi, în care putem lua masa într-un grup extins, putem privi la televizor sau putem găti cu toată familia funcționează pe nevoile și mai ales cultura lor.

Designul interior american este strâns legat de stilul englezesc, deoarece britanicii au fost primii care au emigrat pe acest teritoriu. Iar interioarele acestui stil tind, de obicei, la versatilitate.

Cum arată un apartament cu design în stil american?

Un apartament proiectat în stil american se caracterizează prin absența ușilor și a pereților despărțitori între hol, living și bucătărie. Doar vorbim de libertate… Pe de altă parte, dormitoarele, baia, camera de oaspeți și camera copiilor sunt adesea foarte private și se află într-o parte separată a casei. Pentru a crea un astfel de design în casă, trebuie să cunoașteți câteva caracteristici importante ale designului:

  • Mărirea vizuală a spațiului prin împărțirea acestuia în zone
  • Interiorul are un număr relativ mic de accesorii. Obiectele decorative aproape complet absente în finisaje
  • Schema de culori în acest stil este variată, dar cel mai adesea culorile naturale, pământești, de la bej deschis la maro închis și verde
  • Interiorul în stil american pune accent pe iluminare, ceea ce ajută la împărțirea camerei în zone. Sursa de lumină centrală din tavan este instalată doar în livingi. Restul camerelor utilizează o lumină combinată cu o varietate de lămpi, veioze și lumini ambientale
  • Pentru americanii care locuiesc la casă, scara este o parte integrantă a unui interior și pun accent pe design-ul acesteia
  • Amenajarea interioară a apartamentelor în stil clasic american are mereu o podea din lemn, care este vopsită în gri deschis sau maro. Un covor de lână de culoare deschisă pe podea poate fi adăugat pentru mai mult confort;
  • Pereții sunt acoperiți cu tapet în nuanțe deschise sau vopsiți
  • Mobilierul este în principal din lemn de Sequoia, cu puțin decor. Uneori, pentru un confort sporit, este tapițat cu țesături colorate în diverse culori.

Livingul și bucătăria în stil american

Livingul în stil american nu are o culoare anume. Pereții sunt de obicei finisați cu tapet sau cu panouri de lemn în partea de jos a peretelui. Deoarece camera de zi comunică cu bucătăria, este necesară delimitatea spațiului cu ajutorul a două tipuri de lumină.

O canapea, câteva scaune și o măsuță de cafea sunt compoziția centrală a unui living. Un scaun, fotoliu tip balansoar și o măsuță de cafea din răchită completează un living confortabil. Nu lipsesc rafturile și polițele pentru cărți și flori.

Amenajarea interioară a bucătăriei în stil american implică adesea împărțirea spațiului cu ajutorul unei insule ( așezată de obicei în centru), mobilier la diverse înălțimi precum și prin contrastele de culori. Vorbind despre culorile relevante în bucătărie în acest stil, aici prevalează o gamă de tonuri neutre. Nuanțele strălucitoare sunt destul de rare. Culoarea albă poate fi văzută cel mai des pe fronturile dulapurilor de bucătărie.

Bucătăria-living ar trebui să aibă un candelabru central, precum și spoturi deasupra suprafeței de lucru. Accesorii precum perdele, ghivece cu flori, picturi în rame din lemn și elemente de decor textil sunt elemente necesare.

În ceea ce privește electrocasnicele, aceștia le apreciază pe cele din oțel inoxidabil, precum și blaturile de lucru din marmură. Spre deosebire de noi, aragazul nu e deloc învechit la ei, din contră, iar arderea pe gaz este preferată de mulți.

Dormitorul american

Designul interior al dormitorului american poate combina o varietate de obiecte moderne și antice. Patul este piesa centrală, de obicei de forme clasice și stil tradițional. Există, de asemenea, câteva noptiere și o comodă. Clasicul nostru șifonier este înlocuit de un dulap incorporat sau delimitat printr-un dressing separat.

În ceea ce privește culorile, se folosesc de obicei două tonuri principale. Cele în nuanțe închise se referă la mobilier, iar cele deschise se folosesc în decorarea pereților, accesorii și textile.

Baia în stil american

Cel mai popular material pentru pardoseală este gresie, mai rar se folosește lemnul de esență tare. Pereții pot fi zugrăviți cu tencuială texturată sau cu faianță sub formă de mozaic. Datorită suprafețelor generoase, americanii preferă chiuvetele duble, sub care se află zona de depozitare. Iar, pe perete, deasupra chiuvetelor oglinzi ovale sau dreptunghiulare.

Camera copiilor

Aceasta este singura cameră în care regula „doar culorile naturale și neutre” poate fi ignorată. Camera este împărțită în zone pentru relaxare, joc și studiu. Pereții sunt decorați cu postere, diferite autocolante, hărți sau alte obiecte. Patul și mobilierul sunt din lemn, iar un covor moale este așezat de obicei pe podea.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read