Fațade vitrate minimaliste, realizate cu sticla Guardian Glass, pentru o nouă clădire de birouri – Aviatorilor 17

Must read

Guardian Glass Europe a furnizat sticla pentru fațadele vitrate ale unei noi clădiri de birouri situată în zona Aviatorilor, un cartier premium, verde, din București. Construcția are un regim de înălțime redus, cu fațadele principale vizibile de pe bulevardul Aviatorilor și a fost proiectată de biroul de arhitectură Bogart Construct din Cluj-Napoca, care a ales sticla Guardian SunGuard® SN 70/35 pentru a putea îndeplini toate cerințele proprietarilor.

Cu un design arhitectural minimalist, imobilul de birouri Aviatorilor 17 este un proiect care intenționează să încadreze o clădire nouă într-un țesut urban istoric și încurajează experiența senzorială a privitorului, punând accent pe formele liniare ale volumetriei și materialele folosite în realizarea fațadei ventilate și a zonelor vitrate.

”În procesul de proiectare, dupa alegerea placajului de piatră naturală pentru fațada ventilată și a nuanței pentru tâmplăria de aluminiu de tip cortină, am realizat mai multe simulări. Chiar dacă programele arhitecturale realizează imagini cât mai apropiate de realitate, zona vitrată avea reflexii care nu erau în concordanță cu restul materialelor folosite. Nu doream ca la final să rezulte o suprafață vitrată cu reflexie ridicată, care să deranjeze privitorul și care să dea o notă artificială clădirii. Guardian Glass a reușit să ne pună la dispoziție mai multe mostre fizice de sticlă, iar de aici procesul de alegere a sticlei finale a fost mult mai facil, ajungând la un concept care îmbină aspectul natural al materialelor cu nuanțele neutre ale sticlei”, a explicat Ciprian Secară, arhitectul proiectului.

Datorită sticlei arhitecturale Guardian SunGuard® SN 70/35, cu o peliculă cu două straturi de argint, transparență ridicată și neutralitate a culorii transmise, sunt atinse cerințele proiectului. Suprafețele vitrate sunt acoperite cu unități de vitraj triplu Guardian Glass care contribuie la economii de energie, siguranță și izolare fonică ridicată. Produsul are un aspect neutru, cu o ușoară tentă albăstruie, fiind o soluție ideală pentru clădirile proiectate să se bucure de multă lumină naturală. 

Fațadele ale acestei clădiri sunt acoperite cu unități de vitraj triplu, unde pelicula exterioară este sticla SunGuard® SN 70/35, care ajută la reducerea nevoii de lumină artificială și oferă o combinație excelentă între protecție solară și izolare termică eficientă. De asemenea, are un factor solar ridicat de 32% și o transmisie ridicată a luminii de 62% pe întregul ansamblu vitrat. Stratul intermediar de sticlă este Guardian® ExtraClear iar, pentru cel interior, arhitecții au folosit ClimaGuard® Premium 2 pentru un plus de izolație termică. Performanța generală al acestui vitraj triplu termoizolant a fost atinsă, conform cerințelor proprietarilor: eficiență energetică, multă lumină naturală în interior, blocând în același timp o cantitate mare de căldură.

(Fotografii realizate de Arthur Țintu. Toate drepturile rezervate)

Citește și despre:

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read