Fațadă din sticlă cu oglindiri, efecte geometrice 3D și jocuri de lumină

Must read

Datorită peisajului său uimitor, Guilin, una dintre cele mai populare destinații turistice din China, înseamnă „Forest of Sweet Osmanthus”, datorită numărului mare de arbori Osmanthus Dulce. Munții, râul Lijiang cu un aspect de oglindă, numeroasele peșteri și vârfurile fantastice ale stâncii formează ceea ce se numește „Cele patru minuni ale Guilinului”.

Fațadă din sticlă

Fațadă din sticlă cu oglindiri, efecte geometrice 3D și jocuri de lumină

Inspirați din natura înconjurătoare, arhitecții au creat Centrul Expozițional de Turism Cultural Guilin Wanda, o clădire cu fațadă din sticlă ce evidențiază posibilitățile și designul sticlei, care reflectă și completează împrejurimile locale, datorită curbelor elegante și a geometriei 3D. Frumusețea sticlei pe timpul zilei și exteriorul clădirii, combinate cu iluminatul nocturn, sunt exemple ale valorii artistice a fațadei din sticlă cu stratul său intermediar SentryGlas®”

Proiectat de Institutul de Design Teng Yuan, Qingdao, Centrul în sine prezintă o geometrie simplă a cubului, cu un perete exterior tip cortină, dar aripile și structurile de-o parte și de alta, utilizează straturile intermediare SentryGlas® Ionoplast de la Trosifol ™, întrerup liniile drepte pentru a furniza o serie de curbe și forme profunde care sunt concepute pentru a ilustra mediul rural înconjurător.

Potrivit lui Mingbo Chen, directorul general al Guangdong South Bright Glass Technologies Co., Ltd.:

„În viziunea arhitectului de la Wei Peng, penetrarea, reflexia și refracția luminii pe fațadă, precum și reflectarea clădirii pe suprafața apei, va contribui la captarea sufletului peisajului natural prezent de-a lungul râului Lijiang”.

„În acest proiect au fost trei elemente vitrate”, explică el. „Aripile clădirii din sticlă, o fațadă pentru clădirea principală și un perete din sticlă în piscină. Având în vedere rezistența structurală, la intemperii și stabilitatea marginilor necesare în toate cele trei aplicații, SentryGlas® de la Trosifol a fost considerat cel mai potrivit strat intermediar pentru acest proiect ”.

Penetrarea, reflexia și refracția luminii formează efecte dramatice, în continuă schimbare, pe fațadă, în condiții diferite de lumină.

Photos © by courtesy of Teng Yuan Institute

Penetrarea, reflexia și refracția luminii dau efecte dramatice, în continuă schimbare, pe fațadă,  în funcție de  lumina soarelui. În acest joc de lumini și umbre, structura devine neclară și fluidă. Efectul arhitectural face ca vizitatorii să se simtă ca într-o zonă montană încețoșată. 

„SentryGlas® a fost aleas pentru acest proiect datorită stabilității deosebite a marginilor și rezistenței îndelungate la mediu. O parte din sticlă este situată direct în apă, iar în piscină unele panouri au suport pe o singură parte, de aceea utilizăm materialul în condiții prin care își poate demonstra posibilitățile”.

La fel ca „Cele patru minuni ale Guilinului”, arhitecții și inginerii sticlei au exploatat „Cele patru minuni ale SentryGlas®” – rezistență, durabilitate, stabilitatea marginilor și transparență – pentru a realiza un efect notabil care într-adevăr demonstrează topografia regiunii la cel mai înalt nivel.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read