Cum poți prelungi durata de viață a marmurei

Must read

Articol recomandat de BrownStone, companie specializata in lucrari cu marmura si piatra naturala.

Marmura este una dintre cele mai spectaculoase pietre naturale, folosita in constructii si amenajari pentru un plus de eleganta sau creativitate datorita varietatii nelimitate de culori si venaturi.

Daca din punct de vedere estetic marmura se situeaza fara indoiala in top, nu acelasi lucru se poate spune si despre duritate sau rezistenta la contactul cu alte substante. Fiind o roca metamorfica din categoria carbonatilor, marmura este sensibila la zgarieturi, nisip sau alte substante precum acizi, grasimi, saruri. Pe scara de duritate Mohs calcitul ( mineralul cel mai preponderent din marmura ) are un indice de 3.

Imagini din portofoliul BrownStone, dupa montajul si slefuirea unei pardoseli din marmura. Suprafata este lucioasa iar imaginea cladirii de vis a vis se reflecta ca intr-o oglinda.

 

Asadar, concluzia acestor informatii tehnice este ca alegerea marmurei intr-o anumita lucrare trebuie facuta cu atentie, luandu-se in calcul expunerea la factori externi sau trafic, daca vorbim despre pardoseli. 

Odata cu trecerea timpului intervine uzura, care conduce la aparitia zgarieturilor, fisurilor, petelor, etc. Vestea buna este ca procesele tehnologice si echipamentele moderne de slefuire permit reconditionarea marmurei prin metode ecologice si nedaunatoare pietrei.

Imagini din portofoliul BrownStone, inainte si dupa restaurarea profesionala a unei pardoseli din marmura in urma careia s-au remediat semnele uzurii si s-a recapatat stralucirea naturala a pietrei

 

Din pacate, am auzit de multe ori despre inlocuirea totala a placilor de marmura uzata. Acest lucru nu numai ca produce deranj si este costisitor dar contribuie la cresterea consumului unei resurse care s-a format in mod natural intr-un timp extrem de indelungat. In mod evident, natura nu poate tine pasul cu nivelul de consum al oamenilor iar responsabilitatea noastra ar trebui sa se indrepte si catre conservarea acestor resurse, pe cat posibil.

Operatiunile moderne de slefuire si restaurare au rolul de a reface piatra naturala ca noua sau aproape ca noua fara a fi nevoie de inlocuire. In plus, in multe cladiri cu valoare istorica si culturala vom intalni marmura unica, ce nu se mai produce si extrage in zilele noastre deoarece depozitele au fost exploatate complet.

In astfel de situatii, valoarea simbolica a marmurei este inestimabila, iar inlocuirea inseamna si pierderea ei pentru totdeauna!

Recomandarile BrownStone

Fie ca vorbim despre marmura din baie, decoratiuni si obiecte sau pardoseala dintr-o cladire, pentru a prelungi durata de viata a marmurei este necesar sa acordati atentie ingrijirii in mod constant si mai ales sa nu folositi produse de curatare daunatoare.

Atunci cand placile de marmura se uzeaza si apar ciobituri, fisuri sau zgarieturi puteti evita deranjul si costurile inlocuirii prin operatiuni de slefuire si reconditionare. 

Pentru suprafetele din marmura expuse traficului mai intens precum pardoselile din interiorul cladirilor de birouri, institutiilor publice, muzee, hoteluri, etc. mentenanta ar trebui realizata de specialisti. Curatenia efectuata de personalul de curatenie este cu siguranta utila in indepartarea mizeriei si substantelor daunatoare dar insuficienta pe termen lung. 

Montajul este esential in orice lucrare pentru ca se folosesc adezivi speciali, iar calitatea acestora este direct proportionala cu garantia in timp a lucrarii.

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read