Design biofilic în amenajări interioare by GREEN MOOD

Must read

Dorința de a ne petrece cât mai mult timp în natură și în mediul exterior este pregnant resimțită de toată lumea, cu atât mai mult în perioada în care ne aflăm. Green Mood își dorește să aducă frumusețea peisajelor naturale în spațiile interioare, să conecteze oamenii prin beneficiile plantelor naturale, valorizând, în același timp, ideea de sustenabilitate, adică să aplice principiile de design biofilic în orice spațiu.

Este dovedit faptul că oamenii se simt cel mai comod în natură, ADN-ul nostru, precum cel al tuturor ființelor vii, fiind astfel structurat ca, în momentul în care suntem în natură, să fim mai eficienți, mai creativi, să avem o stare de confort și de echilibru.

Astfel, Green Mood vine cu soluția plantelor stabilizate. Acestea sunt plante naturale ce sunt culese printr-un proces manual, prietenos mediului înconjurător. Ele sunt apoi stabilizate folosind o soluție specială pe bază de glicerină naturală ce le conferă acestora atribute unice de longevitate astfel încât să nu fie necesară întreținerea și schimbarea lor periodică, înlăturând în acest mod un impact negativ asupra naturii.

Dorința de a ne susține reciproc într-un mediu de viață echilibrat, eco-friendly și natural este principiul de bază Green Mood. Plantele sunt naturale, dar au o durata de viață similară cu cea a plantelor artificiale, astfel îmbinând caracteristicile ambelor categorii, dar cu beneficii finale superioare uneia singure și cu un impact ecologic cât mai redus.

Plantele stabilizate au numeroase caracteristici ce le fac atractive pentru amenajările interioare rezidențiale, dar mai ales pentru birouri și spațiile comerciale: 

  • Sunt 100% naturale;
  • Nu necesită întretinere (sol, lumină, apă, toaletare);
  • Textura, culoarea și forma rezista aproximativ 10 ani;
  • Nu produc alergeni, substante iritante și nu atrag insecte;
  • Nu întrețin focul, nu emană gaze toxice;

Lichenii sunt un indicator al umiditații aerului în încaperi, se întăresc sub 30% umiditate și își revin la normal în momentul în care umiditatea crește peste 30%; De asemenea, sunt produse sustenabile și 100% biodegradabile, cu proprietăți de absobție fonică.

Ca utilizare, plantele stabilizate sunt, în general, montate pe pereții interiori, realizând astfel pereți vegetali cu compoziții incredibil de variate în funcție de materialul folosit, forma dorită și imaginația creatorilor.

De asemenea, pot fi realizate și tablouri de sine stătătoare, inserții în mobilier precum recepții, dulapuri, etc., pot fi montate pe tavan sau pe pardoseala, pot fi realizate jardiniere cu plante stabilizate sau chiar obiecte de design.

 

Începând cu 2018, Green Mood a colaborat cu designerul belgian Alain Gilles în crearea unor colecții de design biofilic cu obiecte ce folosesc plante stabilizate și acționează ca panouri acustice datorită proprietăților fono absorbante ale mușchilor și lichenilor.

Utilizarea plantelor stabilizate în spațiile de birouri și în zonele comerciale oferă numeroase beneficii productivității și creativității angajaților. Lichenii și mușchii au proprietăți fonoabsorbante ce ajută în final la creșterea concentrării, colaborării eficiente și a confortului general.

Fiind elemente naturale ele îmbunătățesc semnificativ starea de spirit și reduc nivelul de stres și oboseală.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read