Design elegant într-un apartament de 3 camere din Brașov cu mansardă

Must read

Acest apartament de 3 camere din Brașov aparține unui tânăr antreprenor braşovean, care şi-a dorit o amenajare elegantă şi modernă. Apartamentul se află în centrul oraşului și are o priveliște superbă către munte şi zona istorică. 

Finalizarea amenajării acestui proiect a depăşit câteva recorduri, însemnând peste 500 de ore de lucru, aproape 4 km de cabluri electrice, peste 90.000 euro, dar care demonstrează în final că, atenţia la detalii şi finisajele de calitate, conturează un rezultat deosebit.

Arhitectele de la Miso Architects au lucrat peste un an la această amenajare întrucât a fost nevoie să recompartimenteze complet ambele niveluri ale apartamentului, inversând şi modificând în totalitate propunerea dezvoltatorului. Iniţial, apartamentul avea livingul la nivelul inferior, iar sus două dormitoare. Însă, așa cum se observă din poze, realitatea arată mai bine decât randările.

Intervenţia noastră a fost decisivă de asemenea la nivelul amplasarii scării şi a ferestrelor  VELUX, astfel poziţionate cât să pună în valoare spaţiile şi să lumineze zonele de interes. Astfel am optat pentru amplasarea la primul nivel a biroului şi unei băi, urcând la cel superior cele mai importante încăperi ale locuinţei: livingul cu bucătăria şi dormitorul matrimonial cu dressingul şi baia sa, a declarat Sorana Leru, co-fondator Miso Architects.

 

Amenajarea a pornit de la stilul şi dorinţele clientului, adaptate spaţiului existent, astfel încât rezultatul final să fie unul care să îmbine optim partea funcţională şi estetică.

Deşi suprafaţa pare generoasă, forma clădirii şi faptul că se desfăşoară pe două niveluri, precum şi panta etajului superior, au fost limitări la care am fost nevoite să ne adaptăm. Primul şi cel mai important pas a fost compartimentarea spaţiului, care a fost regândită în totalitate împreună cu poziţia scării, oferind astfel un tavan atipic biroului.

Design-ul interior al acestui apartament de 3 camere din Brașov: elegant și modern

Decorul este într-un stil modern, contemporan cu elemente minimaliste: linii de lumină indirectă inserate în diferite profile decorative de la Elegance Decor şi plintă, ceasurile Nomon, dar şi cu accente exotice precum măsuţa de cafea şi vaza decorativă din holul de acces. 

Modelele de tapet, ferestrele VELUX şi forma etajului superior conferă acestui proiect o notă extrem de personalizată şi unică, iar atenţia oferită fiecărui detaliu îşi arăta valoarea în rezultatul final.

Mobila realizată pe comandă realizată de Movi Design şi Ekero s-a mulat pe acest spaţiu atipic şi a reuşit să ofere o utilizare funcţională şi o multitudine de zone de depozitare care să il deservească.  

Finisaje, texturi și furnizorii acestei amenajări

Au fost alese finisajele puse la dispoziţie de dezvoltator: ceramica din băi, de la Marazzi – din colecțiile Lume Blue, Mystone și Monolith, obiectele sanitare de la Villeroy & Boch și Vado şi modelul de parchet. Arhitectele au completat  cu vopsea decorativă San Marco şi tapetul de la Glamora şi London Art, care au pus în valoare frumoasele uşi ascunse de tip Filomuro de la Eclisse.

Texturile alese au o imagine şi personalitate cu totul aparte datorită liniilor de lumină ascunsă şi a corpurilor de iluminat care le evidenţiază.

Am alocat zeci de ore de lucru şi aproape 4 km de cabluri electrice la nivelul întregii amenajări pentru partea de iluminat, un record absolut al lucrărilor noastre de până acum!

Cum a fost amenajată fiecare încăpere a acestui apartament de 3 camere din Brașov?

 

HOLUL DE ACCES ŞI CASA SCĂRII

Prima impresie contează şi în amenajările interioare, iar holul de acces al acestei amenajări este la înălţimea întregului spaţiu. Astfel încât odată intrat în casă, imaginea de bun venit este cea a scării frumos pusă în valoare de lumina din plintă şi tavan, dar şi fototapetul ce ascunde baia sub un imprimeu urban, pe care sta aşezat un ceas minimalist şi elegant de la Nomon.

Spaţiul este lăsat cât mai liber, iar zona de depozitare integrează tot ce este necesar într-un hol de acces, inclusiv partea tehnică ascunsă vizitatorilor. Casa scării este frumos delimitată de câteva elemente metalice negre în zona centrală, care în living se transformă în sticlă transparentă pentru a lăsa restul finisajelor să îşi spună povestea. 

LIVING

Livingul este încăperea principală şi cea mai deosebită a amenajării, ce beneficiază din plin atât de formă specială a clădirii, precum şi de 3 ferestre VELUX, amplasate strategic deasupra bucătăriei şi a zonei de luat masa. Totul este completat cu terasă cu vedere spre munte şi oraş.

 

Bucătăria realizată pe comandă de Movi Design cu un superb blat de corian alb de la Ekero, umple nişa încăperii şi conferă susţinere pentru zona de TV, cuprinzând toată aparatura necesară pentru un spaţiu de gătit ultra funcţional.

Din cauza formei tavanului am optat pentru o plită cu hotă încorporată de tip downdraft de la Bosch, frumos asortată cu restul electrocasnicelor negre. Un elemente deosebit al zonei de living este profilul special încastrat în tavan cu iluminare led, pe care am ales să îl folosim pentru a sublinia forma încăperii şi care cu ajutorul unui dimmer creează o iluminare ambientală a camerei.

Canapeaua modulară de la Divanissimi, modelul Nuvola, se încadrează perfect în spaţiul existent, pe fundalul tapetului cu iz natural, îmbinând texturi complementare şi plăcute atingerii, fără a încărca spaţiul prea mult. 

Zona de dining, ce gravitează sub minunata suspensie Catellani & Smith, cu un puternic contrast între negru şi auriu, este îndulcită de superbele scaune tapiţate de la Gustav Living.

Cei doi pereţi capăt de perspectivă se întrec în finisaje şi elemente deosebite, fiecare cu povestea sa specială. Unul cu un fototapet cu imagine naturală şi liniştitoare, ce ascunde uşa către dormitorul matrimonial, iar al doilea cu o vopsea decorativă de tip beton aparent, ce pune în valoare mobila şi o piesă cu totul specială: ceasul de la Nomon adus din Spania.

DORMITOR

Mic dar foarte cochet, dormitorul matrimonial întâmpină cu un superb fototapet artistic, pe care sunt amplasate 3 cercuri de dimensiuni diferite care îl ilumnează şi crează umbre arhitecturale.

Patul şi noptierele realizate pe comandă, comunică vizual cu peretele de lamele pe care stă amplasat un televizor. Cele două ferestre de tip velux aruncă ziua doua covoare de lumină de-o parte şi de alta a patului, perminand luminii naturale să scalde încăperea în razele soarelui. Pe timp de noapte în schimb, lumina indirectă din plinta  oferă efecte speciale.

Dormitorul comunica cu zona de dressing, realizată integral pe comanda astfel încât să utilizeze la maxim spaţiul existent şi să deservească cât mai bine nevoilor beneficiarului.

BIROU

Biroul are o amanajare atipică şi intersantă datorită intradosului casei scării, care a fost placat cu acelaşi finisaj al mobilierului pe comandă, urcând până pe tavan cu un riflaj de lemn frumos iluminat. Zona de sub scară a fost utilizată optim prin amplasarea unui birou cu depozitare ce urmează forma acesteia. 

Am ales să realizăm un perete uniform cu spaţiile de depozitare, astfel încât restul încăperii să ne rămână cât mai liber pentru o canapea galbenă extensibilă, numai bună pentru vizitatori. Şi în această cameră pereţii principali oponenţi sunt decoraţi cu vopsea decorativă şi fototapet, de data aceasta un model cu elememente geometrice, în tandem cu nuanța şi textura draperiei.

Cea mai colorată încăpere a amenajării cuprinde un element plin de viaţă la nivelul tabloului, precum şi câteva picături de vernil în pernele canapelei şi în scaunul de birou, din aceeaşi familie cu cele din zona de dining de la etajul superior.

BĂI

Cele două băi ale amenajării au fost tratate diferit din punct de vedere al finisajelor şi obiectelor sanitare, cea de la etaj având puternice elemente negre de design.

Baia de  la parter a fost placată cu plăci bej şi un perete de accent albastru, toate frumos illuminate de benzi led cu lumina indirectă, iar cea de la etaj cuprinde un trio de culori pământii şi texture rugoase, puse în valoare de un fototapet deschis la culoare special pentru spaţii umede.

Detaliile care transformă aceste bai în unele deosebite se regăsesc la nivelul mobilei pe comandă cu blaturi din corian, a liniilor de lumină, a îmbinării finisajelor şi a obiectelor sanitare încastrate şi elegante. 

Suprafaţa acestui apartament de 3 camere din Brașov cu mansardă este de 84 mp, plus o terasă  de 7 mp.

Fotografii realizate de Fisheye.

 

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read