Ce culori și motorizări alegem pentru perdele automate?

Must read

Dacă alegerea culorii îmbunătățește aspectul estetic al casei, motorizările Somfy pentru perdele automate sporesc confortul în fiecare încăpere.

pastedGraphic.png  

Ce culoare să alegem pentru perdele automate? 

Culoarea poate avea un impact semnificativ asupra fiecărei camere din casă. Acest articol explorează importanța selectării unei culori a perdelei care să pună încăperea în valoare și să se potrivească în același timp gusturilor și nevoilor voastre.

Regula de aur

Înainte de orice, este important să aruncați o privire atentă la camera în care vor fi instalate perdelele. 

Ce culoare au pereții și pardoseala? Culoarea mobilierului este deschisă sau intensă? Ca regulă de aur, dacă în cameră există deja un element dominant, se recomandă un ton blând pentru perdelele automate.

De exemplu, dacă aveți podele din lemn masiv sau o canapea roșie, perdelele în culori mai delicate și naturale, precum crem sau gri deschis, ar fi mai potrivite în încăperea respectivă.

Cu toate acestea, dacă mobilierul și pereții sunt neutri, perdelele în culori aprinse vor aduce încăperea la viață.

Stil de viață simplificat cu perdele şi draperii automatizate

Tipul camerei este esențial pentru alegerea perdelelor 

Tipul camerei are un impact semnificativ asupra culorii perdelelor pe care ar trebui să le achiziționați. În general, culorile puternice, cum ar fi portocaliul, nu sunt recomandate pentru dormitor, deoarece vă pot perturba somnul. Verdele ar fi o alegere mai bună pentru un efect calmant, sau chiar roz pentru a aduce un sentiment  de căldură camerei.

Un alt exemplu poate fi utilizarea perdelelor albastre în camera de studiu pentru a stimula concentrarea și atenția.

Perdele automate în culori deschise sau închise?

Culori deschise 

Perdelele deschise la culoare sunt foarte populare pentru că sunt moi și elegante. De asemenea, redau senzația de spațiu într-o încăpere mică, ceea ce este foarte important pentru mulți dintre noi. Perdelele deschise la culoare vin, de asemenea, într-o gamă amplă de țesături. Acestea pot fi confecționate din material fluid pentru un aspect atemporal. 

Cu toate acestea, perdelele deschise la culoare atrag, de asemenea, mai ușor petele și praful, astfel încât acestea nu sunt alegerea ideală în unele încăperi cum ar fi în bucătărie.

Culori închise 

Perdelele închise la culoare aduc o notă de contrast și rafinament într-o încăpere. Pot fi folosite pentru a ancora un spațiu și a-l face să pară mai puternic și mai romantic. Perdelele închise la culoare nu atrag nici petele, nici praful la fel de ușor precum cele deschise la culoare.

Perdelele închise la culoare nu sunt disponibile doar în nuanțe de negru sau gri. Acestea vin, de asemenea, în tonuri de mov, verde și albastru.

Cu toate acestea, perdelele închise la culoare fac o încăpere să pară mai mică. De asemenea, pot afecta estetica unei camere dacă nu sunt folosite corect, iar dacă încăperea primește multă lumină solară, acestea se pot decolora în timp.

Dacă vă gândiți să achiziționați perdele închise la culoare, asigurați-vă că încăperea pentru care sunt destinate este suficient de amplă. De asemenea, acestea se asortează mai bine cu pereți și piese de mobilier mai deschise la culoare. În caz contrar, va exista un dezacord cromatic între acestea.

Ce este un sistem de automatizare pentru perdele și draperii

Un sistem de automatizare a perdelelor și draperiilor implică instalarea unui motor electric și a unei șine speciale care permit acționarea perdelei și draperiei prin intermediul unei telecomenzi.

În plus, perdelele motorizate se pot integra într-un sistem de casă inteligentă Somfy, care permite acţionarea automată a acestora prin realizarea unor setări bazate pe obiceiurile zilnice personale. În acest caz, controlul smart al perdelelor se va realiza cu ajutorul unei unități de comandă controlate dintr-o aplicaţie de mobil dedicată.

Ce motorizări Somfy să alegeți pentru perdele automate?

Movelite Wirefree RTS & Glydea ULTRA sunt soluții de automatizare pentru perdele, care vă oferă confort și performanță prin simpla apăsare a unui buton.

Perdelele automate de dimensiuni foarte mari sau cele grele vor fi manevrate fără efort și întotdeauna vor fi perfect întinse. Designul discret se potrivește oricărui tip de interior și au un aspect elegant.

Movelite este o motorizare Somfy accesibilă, pentru perdele clasice, care suportă o greutate de 35kg, iar lungimea maximă a șinei este de 10m. Se poate folosi cu şine motorizate drepte, destinate perdelelor cu o greutate de până la 35 kg (pe o șină de 6 metri), cu deschidere unidirecţională sau scenică.

Pentru spațiile în care nu este posibilă instalarea cablurilor de alimentare, Movelite™ WireFree este ideal, fiind alimentat de o baterie reîncărcabilă, cu autonomie de până la 6 luni. Dimensiunile compacte ale motorului și nivelul acustic discret asigură o integrare usoară în spaţiile de interior.

Detalii produs  Movelite WireFree 35 RTS cu acumulator:

 

Glydea ULTRA este soluția premium: ultra-silențioasă, sigură, adaptabilă și discretă pentru perdele clasice, ondulate sau plisate. Suportă o greutate de până la 60kg, iar lungimea maximă a șinei este de 12m. În plus, vine cu accesorii silențioase specifice pentru a optimiza performanța acustică. Cu funcția „Touch Motion” porniți automat transmisia electrică atunci când perdeaua este mișcată ușor cu mâna.

Motoarele Somfy pentru perdele si draperii pot fi integrate într-un sistem smart home Somfy, reprezentat de unitățile de comandă TaHoma și Connexoon.

Prin unitatea de comandă şi aplicația Connexoon Ferestre puteți controla perdelele automate de la distanță sau puteți programa deschiderea și închiderea lor. Iar în funcție de ambianța dorită, combinați perdelele cu iluminatul pentru a crea scenarii personalizate stilului de viață. Odată ce le-ați programat, aveți nevoie doar de un smartphone pentru a le gestiona.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read