Plantele în baie revigorează atât spațiul, cât și starea ta de spirit

Must read

Într-un moment în care nivelul de stres crește, adăugând o notă verde în baie cu ajutorul plantelor poate revigora atât spațiul, cât și starea ta de spirit.

În momentele de criză, lucrurile simple contează. Fie că este vorba de citirea unei cărți, de a râde cu un prieten sau de a asculta o melodie, aceste gesturi minuscule ne oferă șansa de a ne reconecta. În designul de interior, unul dintre cele mai simple și mai populare gesturi de ”eliberare” din aceste zile pare să fie prin adăugarea plantelor.

„Plantele de interior îți pot însufleți un spațiu, îți pot îmbunătăți starea de spirit și îți pot reduce stresul – toate motivele pentru care ai dori să ai cel puțin o plantă în fiecare cameră a casei tale”

Chiar dacă ai deja o plantă sau două în casă, locul în care s-ar putea să ai nevoie în special pentru relaxare este baia. Și, după cum se dovedește, acesta poate fi un loc ideal pentru plante. Există o serie de soiuri de plante care trăiesc în condițiile calde, uneori umede pe care le oferă o baie, deoarece imită habitatele tropicale native.

Am adunat 5 exemple de plante în băi, astfel încât să îți faci o idee despre ce ți-ar plăcea la tine acasă.

1.Plantele în baie: accesoriu pentru un duș relaxant

Agață un mănunchi de lavandă de pălăria de duș pentru un plus de relaxare și un miros liniștitor.

Dacă preferi plante sau flori în afara dușului, atunci alege mai degrabă o orhidee. Orhideea, cu tulpinile, frunzele și florile de lungă durată, trăiește cel mai bine într-un mediu cald și umed. Dacă baia are o fereastră mare, atunci și mai bine! Totuși, evită un singur lucru: soarele strălucitor și direct.

Bathrooms with plants

 

2. Plantele ”prietenoase” cu animalele

Uneori este nevoie de o ferigă pentru a accesoriza un colț gol. Iar în cazul acestei băi  aduce culoare și textură într-un spațiu altfel monocromatic.

Bath Room, Wall Mount Sink, Soaking Tub, and Alcove Tub A simple fern can add color and movement to a bathroom corner, and it especially likes the humid temperature.

 

Deoarece ferigile iubesc, de asemenea, temperaturile umede, undeva chiar lângă cadă este locul perfect pentru a o amplasa.

De asemenea, este considerată non-toxică, ceea ce o face prietenoasă cu animalele de companie. Permite-i să crească în lumină indirectă medie până la luminoasă.

 

3. Plante pentru băi mici

Băile înghesuite pot beneficia și de plante – chiar dacă sunt doar câteva frunze.

 

Bath Room, Vessel Sink, and Wall Lighting Cramped bathrooms can still benefit from greenery, too—even if it's just a couple of leaves.

Băile cu spații mici pot părea prea înghesuite pentru un ghiveci sau o vază, așa că te poți inspira din acest design colorat. O frunză mare poate adăuga o nuanță complementară și poate fi schimbată cu ușurință.

Dar dacă ai o baie înghesuită care nu are nici o fereastră? Cel mai important lucru de luat în considerare atunci când adaugi o plantă în baie este cât de multă lumină naturală pătrunde în interior. Dacă nu ai o fereastră în baie, atunci optează pentru un ghiveci de plante artificiale.

 

4. Plante pentru o ambianță ca la SPA

Agață plantele din tavanul băii pentru un efect vizual relaxant.

Dacă obiectivul tău este să ai un refugiu asemănător unui spa, atunci folosește această baie drept inspirație. Ne place în mod deosebit această colecție de plante mai ales pentru faptul că aceste plante nu necesită multă lumină. Ca să le poți atârna ușor, folosește tijele de la perdeaua de duș. Cresc cel mai bine în lumina medie sau indirectă, deci ține-o departe de soarele intens.

 

Bath Room and Open Shower Hang plants with creeping vines from your bathroom's ceiling for a calming visual effect.

 

5. Plantele cu un nivel minim de întreținere

Nu căuta mai departe de cactuși și plante suculente dacă vrei o implicare minimă în întreținerea acestora.  O altă opțiune este planta de aer Tillandsia Xerographica, o mare iubitoare de lumină, însă nu trebuie să stea sub bătaia directa a soarelui. Îi va plăcea umiditatea pe care o creează un duș sau o baie fierbinte.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read