Covoare high-end realizate 100% manual din lână tibetană, mătase pură și cânepă

Must read

Atelier Kairos a lansat prima colectie de covoare high-end realizate integral manual in tehnica „hand-knotted” din materiale naturale de cea mai buna calitate precum lana tibetana, matase pura si canepa.
Fondatorii Atelier Kairos, Sorin Urziceanu si Horia Berca au background in arhitectura si design de interior, respectiv inginerie, impartasind aceasi pasiune pentru mestesug, design de obiect si covoare.
Astfel, cei doi si-au dorit sa imbine designul contemporan cu mestesugul traditional si sa aduca pe piata romaneasca, de altfel destul saraca in materie de covoare, un concept nou cu o calitate premium.
Designul atipic si indrazent imaginat propune o interpretare contemporana bazata pe forma, culori si texturi cu scopul de a crea o experienta multi-senzoriala pentru utilizator.

Procesul de executie este unul complex, ramas aproape neschimbat de secole, toate covoarele fiind executate manual in Nepal. Mestesugarii locali, prin tehnica de impletire “hand-knotted” realizeaza manual fiecare nod in parte, astfel incat intr-un metru patrat de covor se regasesc 155 000 de noduri.

Toate etapele procesului de executie, de la prelucratul materiei prime pana la vopsire, tesere, spalare si finisare sunt realizate manual. Acest proces implica pana la 50 de artizani pentru realizarea unui covor.
Materialul principal folosit este lana tibetana care provine de la oi crescute in podisul Tibet si are un continut crescut de lanolina. Acest lucr ii confera o rezistenta sporita. De asemenea, matasea chinezeasca si canepa se regasesc in creatile lor ca elemente de accent.
Libertatea de customizare si personalizare a fiecarui covor in parte este unul din elementele cheie ale brandului.
Exista un paletar amplu de culori care se pot implementa cu pana la 600 de culori.  Dimensiunile si raportul de materiale folosite sunt de asemenea customizabile. Intregul proces de personalizare, impreuna cu mestesugul din spatele procesului de executie conduc la crearea de piese unice.
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read