Apartament pe 3 niveluri, cu perspectivă de vis asupra Bucureștiului

Must read

Suntem în vizită la un tânăr cuplu din București. În 2017,  cei doi tineri și-au trecut în „portofoliu” cumpărarea unui apartament pe 3 niveluri. Da, ați auzit bine! Un apartament pe 3 niveluri, așa cum mai rar găsești în Capitală. Bonus: o priveliște minunată asupra lacului Plumbuita. De altfel, structura cu totul specială a locuințelor și perspectiva asupra lacului i-au condus pe cei doi tineri spre decizia de a face achiziția. Și nu au regretat.

apartament pe 3 niveluri Petru Darida
Ne-a plăcut structura metalică accesorizată cu plante de deasupra mesei de dining. Și modul în care sunt dispune brațele corpului de iluminat este cool. Scaune sunt de la Ioooi, iar masa, din lemn de stejar, de la Urban Woods.

Acest apartament pe 3 niveluri măsoară 120 mp (suprafață utilă) și este structurat astfel: zonă de acces, zonă de zi (living, dining, bucătărie), zonă de noapte (dormitor, birou, două băi). Gazdele noastre au înțeles de la bun început că este musai să apeleze la un specialist pentru amenajarea interioară. Rolul principal i-a revenit arhitectului Petru Darida.

apartament pe 3 niveluri living vitrat
Măsuța de cafea, de o frumusețe „imperfectă”, este lucrată din lemn masiv de stejar și cumpărată de la firma Urban Woods. Canapeaua este IKEA, iar covorul – RugVista.

„Zona de zi se remarcă printr-un spațiu amplu, bine proporționat. Acesta are vitraje din pardoseală până în tavan și o vedere absolut superbă. De altfel, această perspectivă de vis a fost punctul de plecare al amenajării. Am încercat să împrumut cât mai multe elemente din natură și să le integrez în amenajare„, ne spune Petru.

apartament pe 3 niveluri
Bucătăria este perfect integrată în zona de zi, prin folosirea unei cromatici comune. Aceasta este delimitată parțial de zona de zi cu ajutorul unei insule. Scaunele de bar sunt de la Ioooi.

Cum proprietarii și-au dorit ca în decor să se regăsească și elemente scandinave, Petru a „împrumutat” o mulțime de elemente din natură. Imposibil să nu remarci mobilierul din lemn masiv și vegetația abundentă, atât de fresh. Acestora le-a alăturat elemente din mai multe stiluri (industrial, modern), creând un mix echilibrat.

apartament pe 3 niveluri
În dormitor a fost creată o mică zonă destinată cochetăriei feminine. Cele două zone sunt delimitate parțial de un perete din gips carton. Patul este achiziționat de la Somproduct.

„Ideea a fost sa creăm un background minimalist, neutru, din alb, gri și nuanțe de lemn, peste care să putem aduce elemente întâlnite în mediul înconjurător”, ne-a povestit Petru.

apartament pe 3 niveluri
Proprietarii au dorit ca suprafața băii să fie extinsă, pentru a-i face loc unei căzi de dimensiuni impresionante (L 200 x l 120 cm).

Apartamentul a fost preluat la “gri”, dar a fost recompartimentat, pentru ca spațiul să răspundă întru totul nevoilor proprietarilor. Întreaga lucrare s-a desfășurat pe parcursul a 5 luni.

apartament pe 3 niveluri
Baluștrii din lemn din dreptul scării sunt iluminați punctual, seara creându-se o atmosferă intimă, extrem de relaxantă.

 

Foto: tryingtodoart.com

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read