Principiile Montessori în amenajările camerelor pentru copii

Must read

Principiile Montessori în amenajări pun un mare accent pe educație și pe dezvoltare, iar multe dintre acestea pot fi folosite în orice spațiu în care copiii își petrec timpul.  Cea mai ”folosită” cameră de către aceștia este dormitorul. Întrucât integrează multe funcțiuni, dormitorul este un spațiu ideal în care puteți aplica principiile Montessori, acasă.

Maria Montessori a contribuit la dezvoltarea educațională a copiilor și a încurajat creativitatea și independența lor. Conform principiilor sale trebuie să le construim copiilor un mediu pe care sa-l poată folosi singuri. Principiile Montessori în amenajări spun că un pat poate fi pur și simplu o saltea pe podea. Ideea este de a permite copilului să acceseze patul său și să-și exploreze mediul în control.

Așadar, alegeți un pat cu o structură simplă din lemn, sub forma unui baldachin, sau în formă de căsuță, și decorați-l cu o ghirlandă luminoasă sau accesorii care se agață. Lângă pat se pot monta mici etajere, la care copiii pot ajunge ușor, pentru cărțile preferate ale lecturii de seară.

 

Principiile Montessori în amenajări – un pat care crește odată cu copilul

Dupa ce bebelusul a implinit 1 an, te poti gandi sa renunti la patut in favoarea unui pat pe podea, care vine la pachet cu o serie de beneficii pentru cei mici. Patutul restrictioneaza miscarea si ii determina pe copii sa depinda de parintii lor pentru a avea acces la propriul pat.

Paturile Flexa de la Fleximo sunt modulare, ele se pot transforma si li se pot adauga extensii pentru picioare, piese aditionale, pentru a ajunge, de la un pat simplu la un pat etajat. Astfel,  sub un pat etajat puteți pune un birou si o canapea. Cand cel mic creste, se poate renunta la extensii si patul poate fi coborat din nou la sol.

Mobilierul LIFETIME de la Fleximo oferă calitate și siguranță prin mobilierul modular realizat din lemn masiv de pin, crescut în pădurile din Suedia, Finlanda și Lituania. Cu o viziune construită solid în aproape 100 de ani, din generație în generație, conceptul Lifetime s-a materializat în 1972. De atunci, principalul scop este de a îndeplini și cele mai creative vise ale copiilor. Colecțiile Lifetime cuprind paturi, etajere, dulapuri, birouri, saltele, dar și accesorii, lămpi și perne decorative care armonizează camerele celor mici, conform dorințelor și nevoilor acestora.

Lasa-ti copilul sa se joace liber! Copiii mici ar trebui sa aiba acces liber la jucarii interesante si educationale, dar ai grija sa nu-l coplesesti cu acestea. Jucăriile din lemn educative și interactive sunt ideale pentru dezvoltarea imaginației și pentru stimularea capacităților mentale ale copiilor. 

 

CONSTRUIȚI CU FLEXIMO POVEȘTILE DIN CAMERA COPILULUI

Camera copilului este locul unde cel mic doarme, se joacă, dar și locul unde explorează lumea, unde își face temele sau își invită prietenii. Echipa Fleximo vă ajută cu idei de amenajare, sfaturi profesioniste, sau chiar cu inspirație pentru a descoperi cele mai bune soluții.

 

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read