Coloana Infinitului, în varianta din sticlă și oțel, inaugurată recent în Shanghai

Must read

Coloana Infinitului, din sticlă?! Da, Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) tocmai a anunțat finalizarea turnului de birouri SOHO Gubei din Shanghai, inspirat de sculptura lui Constantin Brâncuși, „Coloana infinitului”.

Turnul de birouri cu 38 de etaje are la bază o zonă de retail, iar la nivelul superior o grădină, spații de luat masa în aer liber, oferite atât chiriașilor cât și publicului larg.

Fiecare latură  a formei sculpturale a turnului este alcătuită din patru volume, cu profile în zig-zag astfel încât să creeze o densitate a suprafețelor pereților, care să oferă umbre, să reducă strălucirea și să trezească un simț de fermitate urbană.

Shanghai este plin de zgârie-nori, dar sunt foarte puțini care fac o prioritate din simplitatea sculpturală. În SOHO, am întâlnit un client care ne-a împărtășit acest obiectiv. Fondatorii Zhang Xin și Pan Shiyi ne-au încurajat să ne continuăm ideea inițială de la început până la sfârșit. Împreună, simt că am dat orașului Shanghai o uriașă capodoperă de artă – James von Klemperer, președinte, KPF.

Finalizarea clădirii a fost sărbătorită printr-o o ceremonie, marcată și de inaugurarea expoziției de fotografie a lui Pan Shiyi, expusă în lobby-ul SOHO Gubei, care cuprinde peste 80 de portrete ale antreprenorilor, oamenilor de știință, actori, scriitori, constructori, profesori și copii din satul Panji din Tinahsui Gansu.

KPF a proiectat cele mai înalte clădiri din Paris (Tour First), Seoul (Turnul Lotte World), Beijing (CITIC Tower) și Shenzhen (Ping An Finance Centre).

Photo Credit @Ai_Qing și www.kpf.com.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read