Stil de viață simplificat cu perdele şi draperii automatizate

Must read

Pe parcursul unui an atipic, care a redefinit perspectiva asupra propriilor locuinţe, românii au căutat soluţii simplu de instalat, care să le facă viața mai ușoară, acasă. Ca răspuns a nevoilor de renovare facilă, Somfy România, lider în furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire își diversifică portofoliul şi lansează gama de produse WireFree – motoare alimentate cu baterie pentru perdele și draperii automatizate.

Tehnologia inovatoare WireFree asigură o stare de bine și un confort accesibil, într-un număr mare de opțiuni, potrivite pentru orice tip de perdele și draperii.

Pandemia a schimbat preferințele de consum ale românilor. Observăm o preocupare tot mai mare pentru îmbunătățirea dotărilor locuinței, ceea ce a dus la accelerarea vânzărilor de automatizări şi soluţii pentru case smart. În contextul în care locuinţa a preluat mai multe roluri în comparație cu perioada de dinaintea pandemiei, au crescut cerinţele pentru intimitate și confort pe întreg parcursul zilei, precum și atenția acordată optimizării costurilor generate de utilizarea spațiului pentru o durată mai îndelungată de timp – Vlad Rovo, Country Manager Somfy România și Moldova.

Cererea ridicată pentru motorizarea produselor de umbrire pentru interior confirmă noile nevoi ale consumatorilor, printre care se află şi delegarea acțiunilor repetitive pentru a face loc timpului de studiu, relaxare, activităţilor dedicate familiei sau celor dragi. Prin urmare, investițiile în echiparea casei cu sisteme smart nu mai sunt o previziune pentru viitor, ci o realitate prezentă, o necesitate accentuată.

În ceea ce privește preferințele de consum ale românilor, observăm o creștere susținută pentru produsele din segmentul premium și o tendință către integrarea și interconectarea tuturor echipamentelor din locuinţă, manifestată prin dublarea vânzărilor de sisteme pentru casa smart.

Cererea din zona premium vine ca o consecință a noilor nevoi de simplificare a stilului de viață, de confort acustic ridicat, de optimizare a consumului de electricitate şi de economie de timp. Pe lângă beneficiile imediate, pe termen scurt, adoptarea soluțiilor de automatizare a locuinței la scară largă va contribui în timp la atingerea pragurilor globale de sustenabilitate.

Noua gamă Movelite™ WireFree, pentru perdele și draperii automatizate, aduce simplitate în instalare, fiind potrivită mai ales în procesul de renovare a locuinței sau pentru situaţiile în care echipamentele de motorizare nu au fost prevăzute încă din faza de proiect.

Printre avantajele motorizării cu baterie, amintim: delegarea acțiunilor repetitive de închidere și deschidere manuală a echipamentelor de umbrire, configurarea de scenarii automate prin integrarea motoarelor într-un sistem de casă inteligentă Somfy. Astfel, se pot acţiona automat în baza unor scenarii prestabilite, crea un spațiu de interior confortabil și optimiza consumul de energie. Bateria va necesita reîncărcarea în medie de doar două ori pe an.

”Dacă în 2019 am lansat cea mai silențioasă motorizare pentru perdele și draperii de pe piață, Glydea™ Ultra, o soluție premium, adaptabilă și discretă, dar și varianta economică Movelite™, continuăm acum extinderea cu game de motorizări WireFree, alimentate cu baterie reîncărcabilă, ideale pentru spațiile în care nu există surse de electricitate în zona ferestrelor. Aceste motorizări aduc un plus de confort şi răspund cerinţei utilizatorilor de a beneficia de o instalare cât mai simplă, care nu necesită realizarea de lucrări suplimentare de amenajare”, a adăugat Vlad Rovo.

Perdele și draperii automatizate – modalități de control

Perdelele, draperiile, jaluzelele electrice sunt controlate în mod standard prin intermediul unei telecomenzi. Suplimentar, pot fi integrate în sistemul de casă inteligentă Somfy, accesibil prin utilizarea unității de comandă Connexoon Window RTS, care permite centralizarea, controlul și programarea echipamentelor de umbrire de interior: perdele, draperii, jaluzele, etc, precum și a sistemelor de iluminat compatibile direct dintr-o aplicație dedicată de mobil. Astfel, utilizatorii vor putea realiza controlul acestora printr-un singur click, de acasă sau de la distanță, sau prin intermediul unei comenzi vocale. Connexoon Window RTS este compatibil cu asistenții vocali Google Assistant și Amazon Alexa.

În perioada noiembrie – decembrie 2020, Somfy România desfășoară o campanie națională de promovare a soluțiilor pentru automatizarea perdelelor, pentru a aduce și mai mult confort în casele românilor și a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, interesați de motorizarea perdelelor.

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read