Casa LEGO – un spațiu urban și un centru al experiențelor

Must read

Casa LEGO din Billund, Danemarca a fost concepută de Bjarke Ingels Group (BIG) ca un spațiu urban, dar și ca un centru al experiențelor atât pentru cei mici, dar și pentru adulți. Cu o înălțime de 23 de metri și cu 25 de milioane de piese, Casa LEGO se întinde pe 12.000 de metri pătrați unde își invită fanii din întreaga lume să o viziteze, să se plimbe și să se rătăcească în spațiile special create pentru aceștia.

BIG și LEGO au transformat piesa clasică de jucărie LEGO la o dimensiune arhitecturală, formând, astfel, spații vaste de expoziție și piețe publice, care au în centrul tuturor experiențelor cultura și valorile LEGO.

LEGO
Photo Credit: ©Iwan Baan

„Casa LEGO este o manifestare literală a posibilităților infinite ale piesei de LEGO. Prin intermediul creativității sistematice, copiii de toate vârstele sunt încurajați cu instrumentele potrivite pentru a-și crea propria lume, pe care să le locuiască prin intermediul jocului. Atunci când discutăm despre arhitectură și jocurile LEGO este vorba despre posibilitatea oamenilor de a-și imagina noi lumi, care sunt mult mai captivante și expresive. Copiii fac acest lucru în fiecare zi cu piesele LEGO, iar astfel am făcut și noi la Casa LEGO, dar cu ajutorul cărămizilor adevărate, fapt ce a ajutat orașul Billund din Danemarca să fie mai aproape de a deveni Capitala Copiiilor”, a declarat Bjarke Ingels, Partener Fondator, BIG.

 

LEGO
Photo Credit: ©Iwan Baan

Acoperișul vitrat, precum și ferestrele rotunde au fost realizate cu sticla Guardian SunGuard® eXtra Selective 60/28, ideală datorită performanțelor ridicate, eficienței energetice și esteticii îmbunătățite. Cu un aspect neutral-transparent și un nivel de reflexie scăzut, sticla oferă un aspect sofisticat în design-ul clădirii. În plus, datorită selectivității de primă clasă, SunGuard® eXtra Selective SNX 60/28 permite pătrunderea a 60% din lumina naturală, cu doar 28% din căldura solară. Acest lucru ajută la reducerea nevoii de a folosi lumină artificială și aer condiționat și, prin urmare, la diminuarea costurilor energetice.

                                   Photo Credit: ©Iwan Baan

Primele două nivele includ patru zone de joacă aranjate pe culori și programate cu activități care reprezintă un anumit aspect al învățării copiiilor: roșu este pentru creativ, albastru pentru cognitiv, verde este pentru social și galben pentru emoțional. Oaspeți de toate vârstele pot avea parte de experiențe interactive și fascinante, și nu în ultimul rând să fie provocați de întâlnirea altor constructori din toată lumea.

Photo Credit: ©Iwan Baan

Clădirea culminează cu Galeria Masterpiece – o colecție de creații ale fanilor LEGO, care aduc un omagiu comunității brand-ului. Galeria Masterpiece este concepută din piese iconice LEGO 2×4 și vitrine ce se află sub opt luminatoare circulare, care se aseamănă cu bolțurile de cărămidă. Proporționarea „pieselor” își are originea în geometria a tot ceea ce face un om în clădire, de la plăcile din ceramică lucioasă ale scărilor și pereților, până la cele 21 de blocuri ce alcătuiesc structura clădirii. Deasupra Galeriei Masterpiece, vizitatorii pot avea parte de priveliști panoramice 360° asupra orașului. Unele dintre acoperișuri pot fi accesate prin intermediul scărilor publice, care pot deveni și auditoriu informal pentru oamenii care urmăresc spectacole. 

Photo Credit: ©Iwan Baan

Colecția Istorică de la nivelul inferior este locul în care vizitatorii pot pătrunde în arhivele companiei LEGO și ale poveștii brand-ului. Vault-ul – localizat sub piața LEGO – este spațiul în care copiii și AFoLs (Fanii Adulți LEGO) pot fi martorii primelor ediții din aproape fiecare set LEGO fabricat vreodată, inclusiv noul kit de 774 de piese, trusa cu 197 de pași, care este replica grupului de blocuri ale Casei LEGO.

Pentru inspirație accesați site-ul Guardian Glass

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read