Grupul VELUX își consolidează poziția de piață prin achiziționarea Vitral

Must read

Grupul VELUX achiziționează Vitral, care comercializează luminatoare și sisteme pentru acoperișuri din sticlă în Danemarca și Anglia. Compania are 60 de angajați cu birouri de vânzări în Danemarca și Anglia și producția în Lituania. Odată cu recenta achiziție a grupului JET, la care se adaugă acum și Vitral, Grupul VELUX își consolidează poziția pe piață ajungând la 1.100 de angajați, pe 13 piețe.

VELUX a lansat luminatoarele modulare VELUX Modular Skylights – VMS în 2012, folosite pentru clădiri precum: birouri, școli, centre de sănătate, mall-uri și magazine, clădiri publice mari și clădiri industriale.

VELUX

Vitral oferă luminatoare și sisteme pentru acoperișuri din sticlă fiind o bună completare la soluția noastră modulară, VMS. Astăzi, Vitral este în Danemarca și Anglia, unde ne vom consolida pozițiile noastre pe piață. Pe termen lung, sperăm să putem extinde vânzările soluțiilor Vitral pe mai multe piețe. În plus, Vitral are soluții interesante pentru acoperișuri drepte, al cărui potențial îl vedem și noi. Suntem mândri că Vitral, înființat de fondatorul nostru, face din nou parte din Grupul VELUX”, spune David Briggs, CEO al Grupului VELUX.

Vitral a fost înființată în 1956 de Villum Kann Rasmussen, cel care a fondat și VELUX și după care a fost numit și VKR Holding. VKR Holding a vândut Vitral în 2005 unui grup de investitori. În acel moment, Vitral era o companie mică, care nu era un business rentabil și independent, astfel încât VKR Holding nu era proprietarul potrivit.

Însă, de la lansarea VMS în 2012 și recenta achiziție a grupului JET, Grupul VELUX a dezvoltat o poziție puternică pe piața comercială. În plus, începând cu anul 2005, Vitral a produs în continuare produse noi, astfel încât compania a ajuns să se potrivească perfect noii strategii a Grupului VELUX pe piața clădirilor comerciale.

Sunt încântat că VELUX este viitorul proprietar al companiei Vitral. Din 2005 am reînnoit în mod complet portofoliul de produse și, în opinia mea, produsele Vitral sunt potrivite pentru afacerea VELUX VMS, atât pentru acoperișuri înclinate cât și pentru acoperișuri drepte. Cu VELUX, Vitral va avea o platformă mult mai puternică de creștere în viitor”, declară Jens Borelli-Kjær, director general și proprietar al companiei Vitral.

Jens Borelli-Kjær va sprijini Vitral până când achiziția va fi finalizată, după care va fi disponibil doar ca și consultant, în timp ce compania va fi integrată în Grupul VELUX.
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read