Amenajați practic și inteligent cu sticla mată!

Must read

Intimitatea în spațiul interior, dar fără a împiedica lumina naturală să pătrundă în încăpere este o cerință des întâlnită în designul actual, iar răspunsul arhitecților este – sticla mată. Fie că este vorba de o împărțire în două a încăperii, fie că dorim sticla mată în baie pentru cabina de duș sau poate ne dorim uși din sticlă pentru un dulap fără a se vedea ce este în interior, sticla mată este o alegere perfectă pentru orice spațiu.

Cu o diversitate de aplicații, atât în spațiile rezidențiale, cât și în cele comerciale, sticla mată sau sablată reușește să ofere două beneficii importante: mai multă intimitate dar și lumină naturală.

Cum este realizată sticla mată?

Cunoscută și sub numele de sticlă sablată, sticla mată este obținută în urma procesului de „mătuire mecanică” și poate fi uniform sau cu model. Astfel, pentru obținerea acestei texturi speciale, sablarea presupune utilizarea unui anumit tip de nisip, cât și acționarea în profunzime și cu o asprime diferită. În plus, în realizarea efectului de „înghețare al sticlei”, aerul și materialul pulverizat cu presiune reușește să taie sticla în profunzime și să confere acest design. Această metodă reușește să confere sticlei diferite modele de design și o estetică modernă. Modelele ce se pot crea sunt infinite, imaginația fiind cea care poate personaliza sticla în modul dorit. 

Fie că vorbim de gravarea în adâncime pe anumite porțiuni, realizarea de imagini diverse sau crearea de modele spectaculoase, sticla mată reduce vizibilitatea directă într-o încăpere, în timp ce devine un accesoriu decorativ spectaculos. În funcție de specificațiile spațiului și de design-ul dorit, poți alege între mai multe tipuri de sticlă mată:

Sticla mată cu model

Corpuri geometrice, elemente din natură sau elemente abstracte la care putem adăuga diversitate de culori.

sticla mată

Sticla mată pictată

O creație personală sau o imagine reprezentativă, cu o însemnătate aparte? Sticla mată poate fi pictată, oferind încăperii un impact vizual. În plus, culorile folosite asigură design spectaculos și o unicitate a spațiului.

Sticlă mată uniformă

Pentru a asigura în totalitate intimitatea, dar fără a-și pierde caracteristica de a aduce lumina naturală în interior, sticla mată poate avea un aspect uniform pe întreaga suprafață. 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read