Casa din Sticlă, o capodoperă arhitecturală imersată în natură

Must read

Datând din anul 1949, Casa din Sticlă  este o capodoperă arhitecturală imersată în natură ce își păstrează design-ul simplu, dar îndrăzneț, fiind în perfectă armonie cu împrejurimile. Proiectată și construită de către faimosul arhitect Philip Johnson care a trăit în casă din anul 1949 până în 2005, Casa din Sticlă are un design interior aparte, care completează subtil toate detaliile ascunse ale exteriorului și se camuflează perfect în spațiul natural.

casa din sticlă
Photo Credit

Casa din Sticlă este poziționată într-un spațiu ce abundă de verdeață și elemente naturale, ascunsă drumului principal și îndreptată către un iezer, cu o priveliște sublimă către pădurea bogată. Pavilionul transparent se întinde pe o suprafață de numai 16,5 m lungime și 9,9 m lățime, care nu este delimitată de niciun perete interior, însă fiecare colț al încăperii dispune de o caracteristică definitorie. Astfel, casa oferă o priveliște 360 memorabilă din orice unghi al său.

casa din sticla

Photo Credit

Așa cum aminteam, casa nu deține pereți despărțitori, însă dispune atât de sufragerie, bucătărie și loc de servit masa, cât și de un dormitor, vestibul și baie, fiecare având o piesă de decor sau mobilier care o delimitează de restul „camerelor”.  Mai mult decât atât, în fiecare perete exterior din sticlă este integrată o ușă care servește drept cale de acces către natură.

casa din sticla
Photo Credit

Camera de zi este punctul central al casei, de unde izvorăște și stilul acesteia. Iar pentru că suprafața pe care se situează Casa din Sticlă este una limitată, modul în care este poziționat mobilierul este unul strict, ce nu poate fi schimbat, pentru că altfel s-ar modifica întreg ansamblul casei. Însă, planul fix de mobilier contrastează cu peisajul înconjurător, care se schimbă mereu prin vreme și sezon, formând jocuri de lumini și culori pe tot întregul anului. 

Photo Credit

De asemena, dormitorul este delimitat de restul casei printr-o piesă de mobilier masiv și culminează cu un birou ce permite o priveliște liniștitoare, ce îndeamnă la relaxare și o atmosferă prielnică pentru a lucra. 

Photo Credit

Photo Credit

În ciuda stilului modern abordat, modul în care Casa din Sticlă este așezată trădează caracteristicile unei case coloniale. Mai mult decât atât, în anul 1949 casa a fost elementul ce a introdus stilul Internațional în cadrul arhitecturii americane, datorită utilizării materialelor într-o manieră inovatoare și a integrării atât de discrete în peisajul natural.

casa din sticla

Photo Credit

Surprinzând toate aceste caracteristici, Casa din Sticlă scufundată în elementele naturale, ce se întinde pe un teren de 49 de acri, a devenit sit istoric al Statelor Unite ale Americii, deschis publicului încă din anul 2007. 

Așadar, dacă te afli în împrejurimile New York-ului, îți sugerăm să faci o excursie de o oră până la acest monument istoric din New Canaan, Connecticut. 

Enjoy the world of glass!

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read