Podul de sticlă din China – cea mai lungă și înaltă construcție suspendată

Must read

Uneori, ne alegem vacanțele în funcție de atracțiile și obiectivele turistice pe care le putem admira la destinație. Ceea ce știm, cu siguranță, este că proiectul prezentat în cele ce urmează vă va atrage atenția și, de ce nu, va deveni un motiv pentru care merită să vizitați țara Dragonului Roșu. Podul de sticlă din China, cu o lungime de 430 de metri și la 300 de metri deasupra unei văi din Parcul Național Zhangjiajie, este cea mai lungă și înaltă construcție suspendată din lume. 

Podul de sticlă din China

Proiectat de arhitectul israelian, Haim Dotan, unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie care încorporează sticla în bazele structurilor de legătură, podul de sticlă din China este inspirat din filmul Avatar al lui James Cameron. Realizat din 1077 de panouri de sticlă cu o grosime de 4 cm și susținut de cabluri ce cântăresc peste 120 de tone, acesta a fost conceput pentru a fi traversat în același timp de 2000 de persoane. Cu toate acestea, oficialii au decis să limiteze numărul de turiști permiși la doar 600, pentru ca atracția să fie vizionată în voie. 

Astfel, structura de oțel alături de placarea cu sticlă, asigură transparența necesară pentru a surprinde întreaga natură. Construcția respectă cele mai stricte cerințe de siguranță, sticla securizată din 3 straturi fiind cea care asigură durabilitatea proiectului arhitectural. Aceasta este cu 5 până la 10 ori mai dură decât varianta care nu a trecut prin procesul de securizare, având o rezistență sporită atât la șocuri mecanice și termice, cât și protecție împotriva riscului de spargere. 

„Podul de sticlă din China a fost proiectat să fie cât se poate de invizibil – un pod alb care să dispară în nori. Cred în natură, armonie, echilibru și frumusețe. Am dorit să surprind acest parc național incredibil și magic cu un impact minim  asupra lui”, declară arhitectul Dotan.

 Priveliștea panoramică și pitorească dintre stâncile folosite ca susținere, precum și râul Quartz ce traversează canionul din regiunea Zhangjiajie sunt principalele atracții pentru care vizitatorii își depășesc frica de înălțimi. În plus, pe lângă plimbare, turiștii pot face bungee jumping, podul de sticlă din China fiind declarat cel mai înalt punct din lume (265 m) pentru astfel de sărituri. 

Podul de sticla din China
Photo credits: Getty Images

Dacă alegi să vizitezi podul de sticlă din China, pentru a evita aglomerația de la această atracție, îți recomandăm să îți cumperi din timp biletul de intrare. Prețul unei plimbări variază între 20 și 32 de euro. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read