Casă în care natura și-a făcut loc într-o formă mai puțin întâlnită: cu trunchiuri de mesteceni

Must read

Pentru un cuplu tanar, casa amenajata de arhitectii de la Alb Design Studio, a devenit spatiul in care natura si-a facut loc intr-o forma mai putin intalnita. La ce ne referim? Dragostea pentru natura a cuplului a dus la integrarea unor trunchiuri de mesteceni in design-ul living-ului, captand atentia imediat.

Canapeaua disponibila la Vivre

 

Cum sa aduci o parte din padure la tine acasa?

Proiectul de amenajare a inceput de cand casa se afla inca in faza de executie si a avut de suferit cateva modificari la nivelul compartimentarii. Asa a aparut parterul deschis, in care acum zona activa a gatitului si a dining-ului se separa de cea a relaxarii si a odihnei prin 3 trunchiuri de mesteceni.

Amenajarea in aceasta casa a urmarit nevoile utilizatorilor sai si a fructificat la maximum valorile existente – orientarea si lumina naturala din abundenta. Parterul este un spatiu luminos, in care finisajele calde contrasteaza armonios cu albul. Parchetul cu aspect herringbone este “naratorul” casei, fiind prezent in toate incaperile, iar caramida din spatele canapelei este intr-un dialog tematic cu semineul de pe peretele de vizavi.

 

Sa tot stai pe fotoliu, langa foc, ascultand muzica la pick-up-ul integrat cu intentie in decorul livingului. Semineul se gaseste la Pefoc.ro, iar balansoar-ul din living la Jysk.

 

De pe canapea, printre mesteceni se zareste scara, a carei balustrada se desfasoara pe toata inaltimea fiecarui nivel. Aceasta este realizata custom din metal si vopsita alb. Spatiul de sub scara a fost inchis cu usile albe si a fost transformat intr-o zona de depozitare generoasa.

Scaunele din dining au si ele povestea lor, fiind Thonet-uri restaurate care au o semnificatie pentru cei doi tineri si pe care si le-au dorit integrate in context.

Iluminat central si zona dining: Ioooi

Spoturile si lampadar-ul de la parter, disponibile la Ikea.

Dormitor boem

Atmosfera usor boema capata si mai mult contur la etaj, in dormitor. Aici filele din carti si notele musicale zboara, la propriu, pe deasupra patului. Povestile de adormit nu mai sunt doar o metafora. Dormitorul a fost amenajat si cu o zona de studiu sau de lucru, ceea ce s-a dovedit a fi in contextul de acum de o utilitate neasteptata.

Bai in culori puternice

Baile sunt singurele spatii in care atmosfera si culorile sunt energice, contrastand cu imaginea pastelata din restul casei. Galbenul optimist si creativ din baia de la etaj intampina dimineata si are inspiratia din unul dintre pasiunile cuplului – apicultura.

In locuinta, 80% din mobilier a fost realizat custom pentru a valorifica la maxim spatiul si nevoile utilizatorilor. Materialele predominate sunt pal si mdf cu sisteme de deschidere push to open pentru o imagine cat mai curata.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read