Cărămida din sticlă revine în topul preferințelor de amenajări interioare

Must read

Când facem referire la cărămida din sticlă, cu siguranță, gândul îți zboară spre interioarele glaciare ale anilor ’80. Acele tendițe de decor au rămas în deceniul lor, însă, prezentul revitalizează cu succes acest material și îl transformă într-o soluție modernă, atrăgătoare și ingenioasă. Cu o varietate de aplicații, cărămida din sticlă revine în topul preferințelor datorită aspectului deosebit, proprietăților sale termice și fonice, dar mai ales pentru că asigură o transmise ridicată a luminii naturale.

Photo Credit: decoist.com

De ce să alegi cărămida din sticlă?

De la ferestre fixe, amenajarea bucătăriei sau băii, până la pereții despărțitori drepți sau curbați, materialul versatil – cărămida din sticlă – este readus de arhitecți și designeri în spațiile interioare. Cu o gamă variată de modele și culori, aceasta oferă nenumărate posibilități de animare a decorului și de transformare a spațiului prin fluiditate. Netă, ondulată, cadrilată, lucioasă, opacă sau sablată, toate aceste texturi conferă un aspect diferit în funcție de nevoi și de caracteristicile spațiului ales.

Transparența și transmisia luminii naturale ajunge să înregistreze între 65 – 80% în cazul cărămizilor din sticlă albă și 50 – 70% în cazul celor din sticlă colorată.  Datorită sistemului de armături folosite, cărămida din sticlă prezintă un grad ridicat de siguranță la foc și intemperii, iar în caz de șocuri, sticla se sparge spre interior, ceea ce nu permite împrăștierea cioburilor.  Pe lângă aspectul unic și efectul de lumină difuză, cărămida din sticlă este un izolator termic , ce oferă o protecție ridicată împotriva condensului, cât și un izolator fonic, fiind utilă în spațiile cu nivel înalt de zgomot.

Unde folosim cărămida din sticlă?

Orice spațiu întunecos poate fi transformat prin lumină, iar cărămida din sticlă permite razelor de soare să pătrundă în încăpere, dar în același timp asigură inimitatea necesară. Fie că este colorată sau ușor transparentă, atunci când este folosită în băi, aceasta asigură o mărire vizuală a spațiului, menținând în același timp un cadru privat. 

În bucătărie, poți realiza un bar, un perete despărțitor de sticlă sau o poți utiliza ca element decorativ. Jocurile de culori sunt în tendințe și asigură un decor modern și sofisticat. De asemenea, datorită caracteristicilor sale, carămida din sticlă poate fi integrată cu succes în fațada exterioară, cât și în realizarea unei pardoseli.

Iată mai jos câteva modele de inspirație:

caramida din sticla

Photo credit:decoist.com

Estetică și luminoasă, decorativă și modernă, cărămida din sticlă devine un material versatil al proiectelor arhitecturale. Profită din plin de caracteristicile ei și alege să o integrezi în căminul tău! 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read