Pardoseli din sticlă pentru spații transparente și interconectate

Must read

Visezi la o reamenajare totală a casei tale? Atunci alege pardoseli din sticlă!

Cu un aspect elegant și contemporan, ce nu ați putea iubi la pardoselile din sticlă? Spațiile voastre se vor transforma complet alegând pardoseli din sticlă. Acestea sunt ușor de întreținut și pot fi amplasate acolo unde vreți să aduceți mai multă lumină, o senzație de spațiu lărgit și interconectat. Prin folosirea unor surse de lumină și diverse ornamente decorative: piatră spartă, cioburi, pietre colorate, pardoseala din sticlă aduce un plus de valoare spațiului.

Aveți emoții de nesiguranță atunci când pășiți pe o pardoseală din sticlă?

Cât de puternică trebuie să fie o podea din sticlă depinde în mare măsură de locul în care va fi instalat și de încărcăturile pe care le va suporta. Dimensionate corespunzator, din minim 3 foi de sticlă securizată și laminată, pardoselile din sticlă sunt foarte sigure și pot fi combinate cu modele antialunecare.

Dacă aveți vreo teama, atunci gândiți-vă cum ar fi să mergeți pe podul de sticla din China? Podul de sticlă din China, cu o lungime de 430 de metri și la 300 de metri deasupra unei văi din Parcul Național Zhangjiajie, este cea mai lungă și înaltă construcție suspendată din lume. 

pardoseli din sticlă
Photo Credit: www.decoist.com

Alegerea sticlei devine o opțiune în tendințe ce, datorită ultimelor tehnologii de producție, oferă siguranță și rezistență sporite. În prezent, tot mai mulți designeri se îndepărtează de abordarea clasică și își îndreaptă atenția spre pardoseli din sticlă, fiind finisajele prin care extravaganța și transparența oferă spațiului un stil sofisticat. 

În funcție de spațiul ce necesită a fi revitalizat, sticla se adaptează cerințelor și caracteristicilor necesare. Astfel, datorită caracterului său versatil și diversității de prelucrare, aceasta poatea fi utilizată atât în interior, cât și în exterior. În funcție de proiect și traficul specific acestuia, realizarea pardoselii vizează sticla securizată și laminată, dar pune accentul pe elementele de fixare și pe grosimea necesare. 

De ce pardoseli din sticlă în interior?

Arhitecții aleg să insereze pardoseli din sticlă în interior atunci când trebuie să ofere spațiului o atmosferă mai aerisită, mai plină de lumină, fără a fi nevoiți să schimbe structura proiectului.

Un exemplu elocvent, dar mai ales îndrăzneț, este cel al unui apartament elegant, construit în stil scandinav modern. Aici podeaua din sticlă joacă un rol important și oferă o mărire vizuală a întregului spațiu.

Prin transparența sa, aceasta asigură lumina necesară celor două etaje, și astfel, bucătăria se bucură de aceeași atmosferă extinsă și rafinată ca cea din dormitor și din camera de zi. 

Photo credit: www.decoist.com

Pardoselile din sticlă nu sunt doar pentru casele contemporane, ci pot fi integrate oricând, mai ales în momentului unei renovări. Proiectul de mai jos înfățișează modul în care proprietarii au ales să pună în valoare spațiul cu materiale predominant clasice, cu o podea din sticlă uimitoare. Acționând ca tavan pentru noua zonă de luat masa, pardoseala din sticlă este un punct de atracție care formează un spațiu de studiu unic și încântător. 

Se pot folosi pardoseli din sticlă și în spații comerciale?

Sigur că DA!

Pentru proiectele comerciale sau rezidențiale, integrarea de pardoseli din sticlă pentru exterior conferă un design modern clădirilor, prin simplitatea suprafeței cu caracteristici impresionante.

Față de sticla utilizată în interior, în procesul de prelucrare se adaugă o soluție tehnică antialunecare ce nu modifică transparența materialului, dar care răspunde cu succes standardelor de siguranță.

De asemenea, pentru  a face față traficului și presiunii specific zonei în care sunt montate, pot fi aplicate diferite configurații de grosime și folii de laminare. În plus, datorită grosimii se îndeplinește una dintre cele mai mari cerințe – rezistența în timp. 

Dacă vă doriți pardoseli din sticlă pentru acasă sau pentru diverse proiecte arhitecturale, aici aflați mai multe. 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read