Cum se integrează sticla în crame? Aflați cu o vizită la crama Antinori din Toscana

Must read

Sticla în crame permite arhitecților să-și atingă viziunea artistică

Luna octombrie invită la plimbări, iar cramele sunt o alegere potrivită sezonului. Primul gând se îndreaptă către crama Antinori nel Chianti Classico din Toscana atât pentru că este o cramă unică, cu o arhitectură originală, futuristă, cât și pentru turismul viticol, cultural și gastronomic. Arhitecții de la Studio Archea Associati au folosit sticla în crama Antinori pentru fațadă și luminatoare, pe suprafațe mari acoperind ambele niveluri ale clădirii. Sticla permite aici realizarea de spații deschise, ”fără margini”, abundate de lumină naturală.

Sticla în crame îndeplinește nu numai funcții estetice, ci și termice, de control al energiei solare, de siguranță și chiar de autocurățare.

Photo Credit: Archea Associati
sticla în crame

Folosirea de materiale naturale, precum sticla și lemnul, permite cramei sa se îmbine perfect cu peisajul toscan uimitor.

Crama Antinori este un exemplu unic a modului în care o clădire se poate combina armonios cu peisajul rural din jur. Acoperișul cu mai multe straturi, acoperit cu sol și viță de vie, a fost proiectat să se amestece în peisaj. Doar două rânduri de sticlă, care se extind orizontal de-a lungul pantei, sugerează prezența unor structuri subterane.

Pentru a prezenta panoramele rurale, designerii au ales Pilkington OptiwhiteTM, o sticlă cu un conținut redus de fier pentru fațadă și luminatoare, permițând peisajului pitoresc să se amestece cu podgoria.

Photo Credit: Archea Associati

Sticla din podea până în tavan, utilizată la ambele niveluri ale clădirii, permite conectarea între tradițiile vinicole din interior și vița de vie din podgoria de dincolo.