Site Loader

Un birou de arhitectură din Jakarta, K-THENGONO DESIGN STUDIO, surprinde prin proiectul unei case din Indonezia cu două fațade, care îmbină arhitectura contemporană cu stilul de construcție local, indonezian. Din punct de vedere arhitectural, procesul a implicat o  combinație a două curbe și a două deschideri la ambele capete.

blank

 

Din stradă, clădirea realizată de K-thengono pare a fi o cutie modernă, în timp ce din spate, are o formă de acoperiș în formă de A. Rezultatul acestei combinații este un plafon răsucit, care îmbină relația perete-tavan din living. Distribuția este inversată, adică zona de locuit este poziționată la etajul doi, în timp ce dormitoarele pentru copii sunt la etajele inferioare.

 

blank
Perspectivă din stradă

Pentru a optimiza cantitatea de lumină a unei case și pentru a stabili o ventilație care să traverseze încăperile de la etajele inferioare, peretele de pe hol a fost coborât. În acest fel, sunt generate deschiderile, în timp ce părți din volume sunt coborâte și un petec de grădină este introdus pe lateral. Primul etaj a fost poziționat în mod corect, iar etajul doi are o orientare liniară, stabilind o conexiune interior-exterior cu grădina situată în partea din spate a amplasamentului.

 

 

blank

blank

blank
Vedere spre living
blank
Arhitectura unei case vechi cu specific indonezian

Photo credits: https://kelvinthengono.com

Lidia D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *