Un designer danez, împreună cu JYSK, transformă textilele pentru casă în haine sustenabile

Must read

Designerul danez Clara Hjelt a încheiat un parteneriat cu retailerul scandinav JYSK pentru a realiza haine sustenabile, produse manual. Designerul a folosit textile pentru casă: lenjerii de pat și cearceafuri care, din cauză unor erori de producție, ar fi trebuit să fie aruncate. Produsele pentru dormitor au fost transformate în cămăși și pantaloni scurți smart casual. 

Designerul danez Clara Hjelt.jpg

Claja Hjelt și-a început afacerea în anul 2019, pornind de la ideea că își dorește să creeze haine din materiale sustenabile, prin refolosirea unor textile industriale. Designerul din Copenhaga a contactat compania JYSK pentru a afla dacă poate refolosi materiale de care retailerul nu mai are nevoie. 

Într-o primă etapă, Clara Hjelt a primit o serie de lenjerii de pat galbene ELLEN care, din păcate, au fost confecționate la dimensiuni greșite și, prin urmare, nu puteau fi vândute în magazinele JYSK.

Ea a transformat o parte din lenjeriile de pat în cămăși cu mânecă scurtă și pantaloni scurți, articole pe care le vinde prin intermediul propriului magazin online.