Amenajare masculină pentru un apartament de 3 camere din Constanța

Must read

Apartamentul de 3 camere din Constanța dispune pe o suprafață totală de aproape 70mp, din care arhitecții YESTOart au amenajat zona de intrare, livingul open space cu bucătăria și dormitorul matrimonial (aproximativ 50mp). S-a optat pentru un design cu impact vizual în tonuri de gri, îndeosebi antracit, ce emană masculinitate atât prin culoare, cât și prin formele clar definite de unghiurile drepte ale mobilierului.

Modalitatea de colaborare, proiectare și execuție a fost o premieră pentru noi în cazul acestui proiect. Toate etapele au fost discutate și indicațiile date în totalitate online, inclusiv asistență de șantier prin nenumărate apeluri video și fotografii. 

Forma în plan a open space-ului, relativ pătrată ne-a condus către amplasarea mobilierului perimetral, lăsând în centru zona de bar, asociată cu cea de dining, puternic accentuată de forma și poziția hotei decorative.

Din punct de vedere cromatic, întreaga încăpere a fost gândită ca fiind un background desaturat pentru singurul accent de impact – canapeaua din catifea albastră – supradimensionată în raport cu suprafața camerei. 

Contrastul puternic între zona de zi și cea de noapte a fost intenționat, dorit, gândit și stabilit împreună cu clientul, optând pentru materiale și culori calde în dormitor, potrivite pentru spațiul de odihnă.

S-a încercat o armonizare fină între cele două zone prin schimbul de elemente:

  • preluarea finisajelor din lemn de la dormitor în bucătărie;
  • transpunerea căldurii cromatice a dormitorului către living prin zona de șemineu;
  • preluarea accentelor negre din living în finisajul peretilor din dormitor și al dressingului  de tip walk-in, cu uși glisante din sticlă securizată.

Mobilierul a fost realizat aproape în întregime pe comandă de către firma MobiliArt, Constanța (materiale: fronturi din MDF vopsit mat și carcase de PAL), scaunul din dormitor este de la Euromobila, canapeaua fiind realizată custom tot de către ei, măsuța de cafea, oglinda rotundă din hol și cele 2 corpuri de iluminat din living și dormitor sunt de la The Home, scaunele de dining – Somproduct, covoare și veselă – Mobexpert, lenjeria – Zara Home.

Finisajul peretilor din living, bucătărie și al zonei de șemineu este cu placi ceramice Opoczono, iar decorativa din dormitor este Animamundi, furnizată de Premier Decor Vâlcea.

Spațiul a fost preluat la gri, având instalațiile făcute, finisajele de pardoseală puse și ușile montate. Bugetul a fost de 17.000 euro, dar s-a depășit cu 3.000 euro. De execuție s-a ocupat integral proprietarul, în baza proiectului tehnic primit de la arhitecți.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read