O casă în Otopeni pentru un cuplu și un pisoi

Must read

Locuința de 80 de metri pătrați se află în complexul Anavia din Otopeni și aparține unui cuplu care și-au dorit să schimbe viața de la bloc la o casă cu grădină. Echipa de arhitecți de la Next Interior a realizat amenajarea open space-ului de la parter și a dormitorului matrimonial de la etaj, restul casei urmând să fie amenajat în lunile următoare. Pentru această etapă, proiectul finalizat a costat 22.000 de euro.

casă

Am pornit conceptul amenajării ascultând cu atenție preferințele beneficiarilor: designul scandinav, minimalist, simplitatea, culorile deschise și materialele naturale. Am stabilit că vom avea o paleta cromatică compusă din nuanțe de gri și culori neutre, dar pe care o vom aduce la viață cu un accent de culoare: galbenul. De asemenea, având în vedere că beneficiarii au apelat la noi într-un stadiu incipient al construcției am putut interveni în a îmbunătăți compartimentarea la parter – Daniela Truță, Arhitect Next Interior.

Astfel, având în vedere suprafața redusă a casei, arhitecții și-au dat imediat seama că o bucătărie închisă, așa cum era ea propusă în planurile dezvoltatorului, nu va face decât să fragmenteze și să întunece spațiul. Eliminând pereții de compartimentare ai bucătăriei s-a obținut un spațiu deschis, care integrează holul de intrare, bucătăria, livingul și zona de luat masa.

casă
casă
casă

Astfel, am eliminat efectul de tunel pe care îl avea holul, dar mai ales, în amenajarea bucătăriei am putut să propunem o insulă care să funcționeze ca spațiu de lucru și depozitare, dar și ca loc de luat micul dejun. Am ales o bucătărie cu fronturi din MDF vopsit, albe, care să se deschidă în sus pentru a câștiga spațiu de depozitare. Chenarul rezultat, împreună cu blatul au aspect de lemn și am punctat cu accentul de culoare corpurile superioare.

Tot aici se poate observa și corpul de iluminat cu fir și becuri Edison decorative, de dimensiuni mari, realizat de Adrian Popa, inginer coordonator șantier, partea tehnică și practică a echipei Next Interior. De asemenea, același model de corp de iluminat, dar cu mai multe fire, se găsește și deasupra mesei de dining. În combinație cu lampa scenografică tip pălărie din zona de living, acestea devin elementele vedetă și formează accentele ludice de care era nevoie pentru a anima amenajarea.

Trecerea către zona de living se face printr-un corp de de bibliotecă, care are atât rolul de a masca laterala frigiderului, pentru a nu putea fi văzută de pe canapea, dar este și spațiu de expunere pentru frumoșii corali ce fac parte din colecția mamei beneficiarei, o fostă profesoară de geografie.

casă

Am ales să integrăm acest corp cu stâlpii și grinda, într-o nuanță de gri antracit pentru a crea o delimitare vizuală între zona de bucătărie și living-dining.

Întrucât beneficiarii nu și-au dorit în casă niciun fel de elemente decorative cum ar fi tapetul sau vopseaua decorativă, arhitecții au ales să pună în evidență materialele folosite și să îmbrace peretele din spatele televizorului cu plăci de PAL cu aspect de lemn. Covorul din living, cu pete de vopsea aruncate, are rolul de a aduce culoare în această zona, fiind un element jucăuș.

În dormitorul matrimonial, se regăsește aceeași abordare decorativă, respectiv placarea peretele din spatele patului, scos în evidență și prin iluminarea cu bandă LED. În același timp, acesta “respiră” prin folosirea celor două măsuțe de cafea pe post de noptiere, iar veiozele glob sunt alese în același spirit cu corpurile de iluminat, cu becuri mari de la parter.

Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu uși glisante din HPL este realizat pe comandă. Prin folosirea materialului HPL, arhitecții au optimizat costurile, păstrând caracterul lucios al materialului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

Must read