Uși de sticlă pentru amenajări interioare mai luminoase și cu personalitate

Must read

Sticla, considerată în aparență un material fragil, în realitate este elementul fără limite, ce reușește să se plieze și să îndeplinească cu succes orice cerință atât din designul interior, cât și din cel exterior. Sticla se remarcă prin însușirile sale cameleonice satorită caracteristicii sale de a reflecta lumina, reușind să preia coloristici și texturi diferite. Astfel, devine un element ce se integrează perfect în cele mai în vogă stiluri de amenajări, conferind accente și suprafețe speciale ce bucură privirea. Fie că vorbim de uși de sticlă, scări, pardoseli sau chiar pereți, acestea transformă spațiul într-unul luminos, aerisit, dar mai ales estetic.

Uși de sticlă pentru amenajări interioare. Credit: PortaPivot
Uși de sticlă pentru amenajări interioare. Credit photo: PortaPivot

Ușile de sticlă sunt tot mai utilizate în amenajări, devenind elementele ce aduc natura mai aproape  de spațiile interioare, asigurând în același timp o eleganță aparte. Cu o adaptare facilă în oricare spațiu, acestea fructifică dimensiunile încăperii, prin simplitate și transparență. 

Usi de sticla. Credit photo: PortaPivot
Usi de sticla. Credit photo: PortaPivot
Credit: Madras®
Credit photo: Madras®

Uși de sticlă pentru amenajări interioare

Noile tehnologii au intervenit în dezvoltarea ușilor de sticlă, conferindu-le o bună izolare fonică, dar și o gestionare eficientă, prin diferite sisteme de blocare, amortizoare, opritori sau senzori de mișcare. Pentru mai multe detalii despre feroneria ușilor de sticlă accesați site-ul Hafele Romania.

De asemenea, acestea se remarcă și prin caracteristica de siguranță – rezistența la foc, o cerință tot mai des întâlnită în prezent. Cu o rezistență sporită, îndelungată și fără risc, ușile de sticlă asigură, prin efecte vizuale, armonie, transparență, dar și lumină din abundență, delimitând subtil orice tip de spațiu. 

usi de sticla
Credit photo: Decor10

Pe de altă parte, realizarea finisajelor oferă o nouă personalitate sticlei, oferindu-i unicitate și efecte artistice. De la uși de sticlă plate, reliefate, pictate sau cele imprimate digital, toate reflectă flexibilitatea și aplicațiile multiple ale acestui material. Posibilitățile de integrare sunt variate datorită stilurilor și mecanismelor atașate, devenind astfel potrivite oricărui spațiu, preferințe sau specificații tehnice prevăzute de proiect. 

 

 

Uși glisante din sticlă
Uși glisante din sticlă cu model din dantelă în stil boho, relaxant
ușă de sticlă
Ușă metalică neagră, minimalistă, cu geamuri de sticlă. Credit photo: DigsDigs

Creativitatea în deschidere și manevrare a deschis noi orizonturi pentru sticla securizată, dar mai ales a oferit libertate designerilor pentru încorporarea în diferitele încăperi. De la sisteme glisante, batante, până la cele culisante, manuale sau automate, toate acestea permit sticlei securizate să se adapteze diferitelor cerințe ale utilizatorului. 

ușă de sticlă
Credit photo: Decor10
Credit photo: Villa Glass Studio

Indiferent de stilul căminului, sticla reușește cu succes să se adapteze oricărui design și să completeze perfect restul materialelor utilizate. Despre importanța sticlei chiar și în medii ostile, cum este deșertul, am scris aici. Lasă-te purtat de imaginație și adaugă uși de sticlă în dormitor, living, baie sau bucătărie. Alege dimensiunea, finisajul și sistemul de închidere dorite și permite luminii și transparenței să pătrundă în viața ta.

Spor la amenajat! 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read