Soluțiile performante energetic folosite în construcția casei solare EFdeN

Must read

Soluțiile performante energetic folosite în construcția casei solare EFdeN Signature sunt furnizate de Schüco, partenerul Alukönigstahl România, lider pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel. 

Moderne și performante energetic, soluțiile de la Schüco: uși, ferestre și peretele cortină asigură toate condițiile necesare casei solare de a se integra atât în climatul din Dubai, cât și în cel din România.

Casa solara EFdeN

„Suntem bucuroși să anunțăm colaborarea cu EFdeN, pe care o considerăm un pas important în susținerea inițiativelor de construire a clădirilor verzi care sporesc calitatea traiului. Cel mai mult timp îl petrecem în interior, de aceea credem că este foarte important ca din ce în ce mai multe imobile să devină sustenabile și eficiente energetic. Iar casa solară EFdeN Signature este un proiect etalon, la care suntem mândri să contribuim cu soluțiile Schüco” – Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România. 

Pentru o izolare termică foarte bună și o eficiență energetică sporită a casei solare s-au folosit soluțiile complete: ferestrele Schüco AWS 70.HI, ușile Schüco ADS 70.HI și peretele cortină Schüco FWS 50.

Soluțiile performante energetic folosite în construcția casei solare EFdeN

Cerințele energetice sunt atinse prin folosirea unei o game largi de profile şi detalii constructive bine gândite, seria AWS 70.HI, care are o zonă izolatoare extinsă, cu bare din spumă compozită. Cu acest sistem se pot realiza ferestre cu deschidere oscilantă sau oscilo-batantă, cu unul sau două canate. Sunt disponibile echipări suplimentare pentru feronerie, pentru mai multă siguranță, până la protecție antiefracție RC2 sau RC3. Sunt disponibile numeroase soluții diferite de design, iar posibilitatea vopsirii  profilelor în culori diferite pentru interior și exterior extinde și mai mult varietatea de design și finisaje pentru ferestre.

În ceea ce privește ușile Schüco ADS 70.HI, acestea au o izolare termică foarte bună și sunt ideale pentru îmbunătățirea bilanțului energetic al clădirilor. Acestea pot fi utilizate atât la exterior, cât și în interiorul clădirii, asigurând protecție antiefracție, de RC2 sau RC3. Ușile protejează fonic și termic, cu performanțe ridicate.

Iar, pentru ca soluția să fie completă, peretele cortină din profile de aluminiu Schüco FWS 50 face posibil ca locuința solară să aibă parte de pereți transparenți, realizând și o izolare fonică între 38 și 45 de decibeli. Mai mult, aceasta prezintă o rezistență superioară la șoc și capacitatea de izolare termică foarte bună, până la 1,5 W/(m²K).

Casa solara EFdeN Signature

Casa EFdeN Signature este amplasată temporar în incinta complexului comercial Băneasa Shopping City, iar cei interesați de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică, dar și reducere a impactului negativ asupra mediului, o pot vizita de luni până vineri, între orele 18.00 – 21.00, și în weekend, între orele 12.00 – 21.00, până la data de 31 august 2018.

Începând cu data de 1 septembrie 2018, casa va fi demontată și transportată pe mare, în Dubai, pentru a fi reasamblată, în doar 15 zile, de către echipa de studenți, pe situl unde va avea loc competiția Solar Decathlon Middle East. 

Alukönigstahl România a luat parte la inaugurarea casei solare, proiectată și executată de organizația EFdeN, alături de Președintele României, dl. Klaus Iohannis, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice SUA la București, dl. David Schlaefer, dar și reprezentanții mediului academic și privat.

Casa solara EFdeN Signature

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read