Opus – un hotel de sticlă ce va îmbogăți plaja clădirilor spectaculoase din Dubai

Must read

Opus,© Laurian Ghinitoiu

Lista hotelurilor spectaculoase din Dubai se va îmbogăți anul acesta cu un nou hotel cu fațade de sticlă proiectat de Zaha Hadid Architects. Aceștia au gândit o clădire remarcabilă în formă de cub – „Opus”, care se află în cartierul Burj Khalifa. Cu o suprafață de 84.345 de metri pătrați, Opus este alcătuit din două turnuri separate, care se unesc într-un întreg printr-un atrium situat la parter, ce se conectează cu un pod asimetric, la 71 de metri deasupra solului. Fluiditatea formată în golul de opt etaje al lui Opus contrastează cu geometria ortogonală precisă, pe exterior, a cubului. Putem vorbi de o estetică „sculptată” a clădirii.

Opus,© Laurian Ghinitoiu

„Designul transmite calitatea remarcabil de inventivă a lucrărilor ZaHa; exprimând o sensibilitate sculpturală care reinventează echilibrul între solid și vid, opac și transparent, interior și exterior ”, a explicat Mahdi Amjad, Președinte executiv și CEO al dezvoltatorului Omniyat.

Construcția clădirii a durat șapte ani și are 20 de etaje deasupra solului și șapte etaje în subteran. Se remarcă prin spațiul său central deschis, care oferă priveliști exterioare incredibile. În interior, structura va găzdui viitorul hotel ME by Melia Dubai, care va avea un plan futurist ce include 12 restaurante, un bar pe acoperiș și 56.000 de metri pătrați de spații de birouri.

Opus,Courtesy of Zaha Hadid Architects

Opus,Courtesy of Zaha Hadid Architects

Opus,Courtesy of Zaha Hadid Architects

„Întotdeauna veți fi surprinși de design-ul ZaHa, dar Opus pentru „ ME by Melia” Dubai depășește ceea ce am fi putut anticipa. Suntem mândri că avem acest proiect uimitor în portofoliul nostru ”, a explicat Gabriel Escarrer, vicepreședinte și CEO, Meliá Hotels International.

Melia Hotels International este unul dintre cei mai importanți hotelieri cu peste 350 de hoteluri în 39 de țări, hotelurile ME by Melia sunt definite prin abordarea lor progresivă, centrată pe design. Opus, care se estimează să fie inaugurat spre finalul anului 2019, este pe lista scurtă a nominalizaților la Festivalul Internațional de Arhitectură 2019

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read