Barul de acasă – ce pahare nu trebuie să îți lipsească?

Must read

Barul de acasă este un element priceless în serile de weekend petrecute cu prietenii și nu numai. Este și locul perfect de relaxare după o zi încărcată de lucru, când un pahar de vin sau de cocktail îți poate aduce acea evadare din cotidian pe care o căutăm cu toții în anumite momente. Știai însă că singura modalitate de a savura pe deplin o băutură este atunci când este servită în paharul potrivit? Numai atunci gustul și mirosul unei băuturi sunt maximizate la cel mai înalt nivel. Am creat pentru tine un ghid de cumpărare, care te va ajuta să alegi și să identifici paharele potrivite fiecărui tip de băutură.

barul de acasă pahare Lenox
Pahare Lenox, prin Ethan Allen
 1. Pahare din sticlă, sticlă borosilicată sau cristal? Orice ai alege, fii atent la calitate. De reținut că paharele din sticlă au un avantaj clar: nu sunt poroase, deci nu vor absorbi aromele. La rândul lor, paharele din sticla borosilicată sunt mai rezistente decât cele din sticlă simplă și se pretează excelent spălării la mașină. Nu în ultimul rând, paharele din cristal au și ele avantajul lor: sunt foarte elegante. Modelele din cristal fără plumb sunt ideale dacă folosești des mașina de spălat vase.
 2. Dacă vrei să cumperi pahare ce vor fi folosite zi de zi, asigură-te că se pretează spălării la mașină (în caz că ai un astfel de aparat electrocasnic). Nu de alta, dar nu credem că vrei să speli paharele cu mâna după fiecare utilizare. Tot în cazul utilizării zilnice, nu alege pahare foarte scumpe.
 3. Vrei ceva altfel? Orientează-te către paharele din sticlă colorată sau cu modele fancy, care oferă o perspectivă modernă asupra sticlei.
 4. Nu uita de decantor. Acesta are atât un rol decorativ, cât și unul practic. Decantorul aerează vinul şi ajută la depunerea sedimentelor pe care acesta îl conține. Este folosit în special pentru vinurile roșii.
 5. Câte tipuri de pahare există?
 • pahare pentru bere

barul de acasă pahare de bere

 • pahare pentru vin roșu

barul de acasă pahare vin rosu

 • pahare pentru vin alb

barul de acasă pahare vin alb

 • pahare pentru șampanie

barul de acasă pahare sampanie

 • pahare pentru cocktail

barul de acasă pahare cocktail

 • pahare pentru băuturi mixate

barul de acasă pahare sticla

 • pahare pentru băuturi tari, cu gheață

barul de acasă pahare whiskey

 • pahare pentru lichior

barul de acasă pahare pentru shot-uri

 • pahare pentru ceai și cafea

barul de acasă pahare ceai si cafea

 • pahare pentru whiskey

barul de acasă pahare whiskey

 

Sursa foto

 

 

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read