Sticla în designul interior. Interviu cu Line Skaaning Lindskov, JYSK Nordic

Must read

Recent, am luat parte la un inedit eveniment organizat la Ambasada Danemarcei în România. Tema: lansarea noii colecții JYSK. Am profitat de ocazie și am vorbit cu Line Skaaning Lindskov, coordonator de design JYSK Nordic, despre sticla în designul interior și despre tendințele scandinave. Iată rezultatul. 🙂

sticla în designul interior

 

Line, de ce nordicii iubesc sticla și cum o folosesc în designul interior?

Cum în țările nordice predomină întunericul, scandinavii se folosesc de sticlă pentru a suplini lumina naturală. Iată de ce aleg să își accesorizeze casa cu multe corpuri de iluminat. Vorbim aici de lustre, aplice, veioze, toate fiind surse de lumină caldă, care conferă intimitate decorului. De asemenea, în timpul iernii folosesc o mulțime de lumânări decorative, iar mulți nordici au sobe pe lemne. Toate acestea în căutarea acelui aer cozy, cald, familiar.

sticla în designul interior Line Skaaning Lindskov
Line Skaaning Lindskov, Range & Design Coordinator JYSK Nordic, la evenimentul organizat la Ambasada Danemarcei în România

Bun, nordicii știu perfect cum să suplinească lipsa luminii naturale. Dar vara, când aceasta există din belșug, cum o valorifică?

Populația scandinavă este specialistă în aducerea luminii zilei la interior, de aceea își construiesc case cu ample suprafețe vitrate și le orientează spre sud. Adesea, finisează pereții în tonuri deschise, neutre, pentru a reflecta lumina naturală.

sticla în designul interior

Cum putem crea un interior hygge cu ajutorul obiectelor din sticlă?

Pentru cei care nu știu, hygge este sinonim cu un decor primitor, cozy. Ei bine, folosind obiecte din sticlă suflată manual, handmade, ne putem înconjura de o atmosferă intimă, caldă. Se știe că, în general, piesele lucrate manual au un farmec aparte, o unicitate inconfundabilă și un aer atât de personal. Sunt piese care atrag prin simplitatea lor desăvârșită.

sticla în designul interior

Care sunt avantajele accesoriilor și mobilierului din sticlă?

În primul rând, acestea sunt piese decorative, piese care atrag atenția prin frumusețea și designul lor sculptural. De asemenea, sunt foarte practice, foarte ușor de întreținut și au un aer artistic, puternic. Aduc valoare oricărui spațiu și conferă un aspect curat. Inutil de menționat că piesele din sticlă reflectă lumina naturală și dau senzația de spațiu mai mare.

sticla în designul interior

Ce tip de sticlă este la modă în 2019?

Anul acesta, se poartă foarte mult sticla colorată, fie că vorbim de obiecte decorative sau de piese de mobilier. Iar dacă o asociezi cu sticla mată, atunci obții o amenajare la mare căutare.

sticla în designul interior

Care este filozofia scandinavă când vine vorba de amenajarea casei?

Nordicii sunt foarte conectați cu natura, motiv pentru care o aduc în interior cât pot de mult. Iată de ce designul nordic este strâns legat de materiale și culori inspirate din mediul înconjurător. Pe lângă tonuri de gri și bej, adaug aici alb și negru, două non-culori apreciate de popoarele scandinave. Reamintesc și de utilizarea sticlei în designul interior nordic, element ce dă diversitate și dinamism amenajării.

sticla în designul interior

Când spui design nordic spui…

Aer cozy, simplitate, naturalețe.

sticla în designul interior

Care sunt tendințele acestui an în designul scandinav?

NORDIC LIGHT este o temă inspirată de lumina verilor scandinave, de mare și de păduri, ce conține produse în tonuri de albastru și verde. Este un stil simplu, minimalist, care folosește ton pe ton.

sticla în designul interior

HARMONY este o tendință care se bazează pe tonuri neutre, de la gri deschis până la gri închis și maro. Un cuvânt important pentru acest trend este calmul. Avem multe produse realizate din rattan, din sfoară, din iarbă de mare, dar și unele din piatră.

sticla în designul interior

SUNBAKED este un trend feminin. Acesta include produse cu franjuri, culori precum roz prăfuit, dar și piese din bambus, un material foarte popular în acest sezon. Este un trend inspirat de stilul boho, cu produse din ceramică cu aspect handmade.

sticla în designul interior

Foto: JYSK România

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read