Sticla dintr-o clădire din Dubai ar putea acoperi 192 de terenuri de tenis

Must read

Palm Tower, care va funcționa ca hotel și clădire rezidențială, este un nou reper al dezvoltatorului Nakheel, aflat în construcție în centrul Palm Jumeirah din Dubai. Acoperită în întregime din sticlă cu control solar, clădirea promite ca fiecare dintre camerele și apartamentele sale de lux din hotel va avea una dintre cele mai bune vederi din oraș.

Pentru a realiza acest lucru, hotelul și clădirea rezidențială de 52 de etaje și 240 de metri înălțime vor fi acoperite în întregime din sticlă cu control solar.

sticlă cu control solar

Desigur, clima din Dubai înseamnă că prevenirea acumulării excesive de căldură în clădirile puternic vitrate va fi întotdeauna o prioritate. Pentru acest proiect, arhitectul a ales să instaleze 50.000 de metri pătrați de sticlă cu control solar Pilkington Suncool ™ One 30/21, pentru ca rezidenții și oaspeții să se bucure de ambele priveliști uimitoare dintr-un interior confortabil.

Sticla din Palm Tower este acoperită cu o peliculă cu un strat microscopic de argint pentru a ajuta la reducerea transmiterii căldurii, menținând în același timp un echilibru a culorii neutre și lumina care pătrunde în interior, maximizând vederile asupra orașului. Pe lângă faptul că această sticlă cu control solar creează un climat confortabil pentru utilizatori, va contribui și la reducerea semnificativă a nevoii de aer condiționat, reducând costurile și emisiile.

Sticla cu control solar care acoperă clădirea este echivalentă cu 192 de terenuri de tenis, însă, datorită tehnicii avansate de pentru aplicarea acoperirii, au fost necesare doar opt kilograme de argint pentru a acoperi întregul turn. Aceasta este o piesă de argint aproximativ de dimensiunea unui laptop.

Pilkington Suncool ™ One 30/21 a fost inițial dezvoltată de Pilkington United Kingdom Limited, parte a grupului NSG, pentru distribuitorul de sticlă Intraco UAE.

Leo Pyrah, manager de produs la Pilkington, a declarat:

„Opțiunea pe care o veți obține din aceste camere și apartamente de hotel este una dintre atracțiile majore ale acestei clădiri, dar în mod clar un zgârie-nor complet într-un climat atât de cald creează provocări dintr-o perspectivă de gestionare a energiei. Acoperirea personalizată pe care am dezvoltat-o ​​alături de Intraco permite dezvoltatorului și clienților săi să se bucure de o priveliște uimitoare, cu o încălzire solară mult redusă.”

The Palm Tower va deveni un nou reper pentru Dubai. După finalizare, complexul va avea utilizare mixtă: 432 de apartamente și 290 de camere de hotel, precum și un restaurant și o zonă de lounge pe acoperiș, cu o piscină infinity și o platformă publică care oferă vederi impresionante.

Leo Pyrah adaugă: „Dubai este un oraș care împinge granițele arhitecturale și tehnologice și suntem încântați că am jucat un rol în conturarea orizontului său iconic aflat în continuă evoluție.”

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read