Scări din sticlă – noile vedete în design-ul spațiilor interioare

Must read

Scări din sticlă?! Da, acestea există și sunt elemente spectaculoase ce pot transforma complet spațiile interioare. Prin transparența sa, sticla este materialul vesatil care răspunde cu succes unei cerințe tot mai des întâlnite în design-ul interior: prezența luminii naturale. Fie că sunt amplasate într-o clădire comercială sau într-una rezidențială, liniile drepte și curate ale treptelor din sticlă creează un aspect minimalist, devenind un punct de atracție al încăperilor.

scări din sticlă
Photo credit: archinect.com

Află care sunt avantajele scărilor din sticlă, dar și cum le poți integra cu ușurință în design-ul spațiului.

Scări din sticlă – un mix de estetică și utilitate

Deși nu au fost dintotdeauna printre preferințele designerilor, odată cu magazinele Apple, alegerea unor scări din sticlă pentru interioare a devenit, cu timpul, o tendință. 

Cu o reputație negativă în trecut în ceea ce privește fragilitatea sa, sticla este, în prezent, un material de construcție cu adevărat versatil și rezistent. De la fațade, pereți și pardoseli, până la elemente de decor sau chiar balustrade sau scări din sticlă, toate acestea suscită un interes tot mai mare, atunci când se dorește ca spațiile întunecoase să dispară.

Simplitatea și transluciditatea scărilor din sticlă oferă cale liberă razelor de soare să decoreze încăperile, iar estetica plutitoare prin care se impun le conferă statutul de vedetă a design-ului interior. 

Photo credit: archinect.com

În plus, rezistența sticlei și-a depășit limitele, odată cu modalitățile noi de prelucrare – laminare, securizare sau sablare – toate acestea oferindu-i o flexibilitate și o adaptabilitate la diversitatea construcțiilor din prezent. Pe lângă transparența pe care o transmite cu ușurință, siguranța este susținută de sticla laminată cu rezistență suplimentară, la care se adaugă straturi intermediare de consolidare pentru a susține cu greutăți diverse. Pentru că devine un material pe care se pășește, este necesar și un finisaj anti-alunecare care să asigure siguranța utilizatorilor. 

Cum integrăm scările din sticlă în proiectele arhitecturale?

Fie că vorbim de spații noi sau chiar de cele peste care timpul și-a lăsat amprenta, alegerea unor scări din sticlă devine propice pentru aerisirea și luminarea acestora. Există posibilitatea de personalizare, modelele sunt numeroase, de la ansambluri structurale de sticlă, până la combinarea de materiale, precum lemnul sau benzile de piatră, scările din sticlă se pot adapta oricărui spațiu. 

Photo credit: archinect.com

În funcție de preferințe sau de necesitate, scările din sticlă pot avea o structură diversă de rezistență: de la un vang central sau ascuns, la un două vanguri laterale, până la cele autoportante, acestea se dovedesc utile atunci când se dorește o mărire vizuală a spațiului.

În plus, pentru un design deosebit, finisajele, culorile sau materialele intermediare pot fi laminate între panourile de sticlă pentru a se contopi cu decorul încăperilor. Cei neconformiști, pot apela la efectul de sticlă „spartă” sau pot spori strălucirea naturală a sticlei printr-o iluminarea integrală cu LED-uri. 

Iată câteva modele de scări de sticlă din care te poți inspira:

 

Aici poți găsi o varietate de soluții. Indiferent de design, scările din sticlă vă vor oferi spațiului un impact vizual spectaculos. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read