Renovarea camerei de zi din casa părintească a unui arhitect

Must read

Acest proiect are o poveste aparte, iar transformarea lui este pe masura. Este vorba despre un spatiu cu o suprafata de 58 mp, destinat camerei de zi din casa parinteasca a arhitectului David Raymond Serb. Casa este situata in Fagaras, iar procesul de renovare a inceput in urma cu un an, cand el s-a hotarat sa readuca la viata locul in care a copilarit.

Camera vizata era aglomerata, lipsita de personalitate si neprimitoare. In consecinta, s-a dorit schimbarea aspectului camerei si crearea unui spatiu lejer, primitor, confortabil si sociabil. In noul decor din casa parinteasca familia sa se poata reuni si bucura de timpul petrecut impreuna, creand amintiri.

S-a acordat o atentie jocului de lumini si umbre, prin spoturi pe sina, orientabile, pentru a regla intensitatea luminii in functie de momentele petrecute in interior.

Procesul transformarii nu a ocolit si tavanul, cu grinzi de brad, care a trecut prin diverse etape de tratare, iar rezultatul este spectaculos. Inainte insa, tavanul din casa parinteasca a fost din rigips cu spoturi incastrate, cu lampa pe tavan.

Foarte ”instagramabil” si surprinzator este coltul cu hamacul suspendat, care te invita catre ore in sir de relaxare.

O alta ”atractie” a incaperii este soba cu lemne, de tip traditional, dar cu aspect modern, achizitionata de la specialistii Pefoc.ro.

Fiecare etapa parcursa a necesitat atentie, munca si responsabilitate, intrucat proiectul a venit cu numeroase provocari – David Raymond Serb.

De exemplu, scara, care acum este pe structura metalica. S-a dorit sa se iasa cu treptele direct din zid, dar nu a fost posibil din cauza unui stalp si a unei grinzi de beton. Pentru sustinerea treptelor, a fost pusa o grinda. Scara ducea catre mansarda, insa gaura din tavan era mult prea mica, cu 60 de cm mai mica decat acum si inclinarea scarii prea mare.

Insa cea mai complexa provocare din renovare a fost aceea de a regandi intreaga incinta atat din punct de vedere al decorului, cat si al instalatiilor termice si electrice.

Designul interior ales are un stil mai aparte si destul de rar abordat in zona Fagaras – stilul tropical-minimalist.

Schema de culori a fost inspirata din combinatia acestor doua stiluri, creand astfel echilibru si armonie. Arhitectul David Raymond Serb a ales pentru pereti un alb ”murdar”, un verde pal, iar pentru bolta un beton aparent.

Proiect: „Casa Parinteasca”

Suprafata: 58 mp

Localitatea: Fagaras

Designer de Interior: David Raymond Serb

 

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read