5 tipuri de hamace de exterior pentru balconul sau grădina ta

Must read

Una dintre cele mai relaxante activități în zilele de vară este să ne relaxăm într-un hamac, sorbind dintr-un ceai rece sau un vin, cu o carte bună în mână. De la varianta standard sau cea tip leagăm, un lucru e cert, acestea îți oferă acel sentiment nostalgic, de joacă, dar și mult confort în spațiul exterior.

Sfaturi practice de la specialiști despre amenajarea grădinii și a balconului găsești și mai jos.

Sfaturi specialiști: cum să amenajezi spațiile exterioare

Istoria hamacului

Termenul de “hamac” vine de la “hamaka”, cuvânt care înseamnă “plasă de prins pește” în limbajul populației Tiano din insulelele Caraibe. Hamacele au apărut pentru prima oară și au fost dezvoltate de locuitorii nativi ai Americii de Sud și Centrale pentru dormit. Mai târziu, hamacele au fost folosite la bordul corăbiilor pentru confort și ergonomie, apoi de exploratori sau soldați, care călătoreau prin regiunile împădurite și în cele din urmă, prin anii 1920, pentru susținerea copiilor în învățarea primilor pași.

Hamacurile timpurii au fost țesute din coajă de copac, iar mai târziu acest material a fost înlocuit cu fibre de sisal, deoarece era mai des.Unul dintre motivele pentru care au devenit populare în America Centrală și de Sud a fost capacitatea lor de a oferi siguranță de la transmiterea bolilor, înțepături de insecte sau mușcături de animale. Prin suspendarea paturilor deasupra solului, locuitorii erau mai bine protejați de diverse creaturi dăunătoare.

Tipuri și stiluri hamac

Există mai multe tipuri de hamace clasice: maya, brazilian, naval, nicaraguan, venezuelean și hamace de călătorie. Fiecare stil este distinctiv și are propriul său set de avantaje și dezavantaje. Multe dintre acestea vin într-o varietate de culori, modele și dimensiuni, cu o capacitate de la o persoană până la două sau trei persoane.

Calitatea hamacelor native și moderne depinde în mare măsură de calitatea materialului și de numărul de fire utilizate.

Așadar, hamacul ideal este o alegere personală și subiectivă, motiv pentru care vă lăsăm câteva modele de exterior din care să alegeți.

 1. Hamac tip leagăn, cu pernă, suspendabil, din textil

  https://www.biano.ro/produs/89861399-hamac-tip-leagan-cu-perna
 2. Hamac Brazilian tip Scaun, suspendat pentru balcon sau grădină, cu 2 perne, multicolor

  https://www.biano.ro/produs/113895907-hamac-brazilian-tip-scaun-suspendat-pentru-curte-sau-gradina-cu-2-perne-100x100cm-multicolor
 3. Hamac naval, verde – albastru

  https://www.bonami.ro/p/hamac-suspendat-decoking-cotpoly-verde-albastru
 4.  Hamac nicaraguan
 5. Hamac venezuelean

  https://jysk.ro/gradina/hamace/hamac-bergfink-80x200-alb
  https://jysk.ro/gradina/hamace/hamac-bergfink-80×200-alb
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read