Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Must read

Fundația Globalworth inaugurează primul centru Hi-Tech destinat viitorilor arhitecți, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București. Prin acest proiect de amenajare și dotare, ridicat la valoarea de 240.000 euro, fundația își propune să aducă prestigioasa universitate la nivel european competitiv din toate perspectivele: cercetare, proiectare și educație.

Soluția dezvoltată la Hi-tech Learning Center se bazează pe un mix de tehnologii, astfel încât să răspundă nevoilor specifice:

  • Un spațiu modular renovat și dotat cu o soluție completă de VR, prin care studenții își pot construi și comunica propunerile  
  • Primul studio de producție virtuală care oferă universității un nou mediu virtual prin care studenții nu mai sunt limitați la proiectarea spațiului fizic
  • Un sistem de videoconferință care permite profesorilor si studenților să comunice în timp real cu alte cadre universitare din exteriorul universității
  • Imprimante 3D destinate fabricației de prototipuri și machete, unde studenţii îşi pot testa practic proiectele 
  • Posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare și software performant
  • O soluție pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D și fotogrammetrie

Datorită noului laborator, peste 3.500 de viitori arhitecți vor avea la dispoziție anual tool-uri moderne în proiectare și tehnologii care pot schimba domeniul arhitecturii și mediul în care trăim. 

Suntem cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est. Investim și dezvoltăm clădiri pentru comunitățile de business și în domeniul în care activăm lucrăm extrem de mult cu arhitecții. Le înțelegem importanța și le apreciem puterea de a tranforma spațiile, tocmai de aceea am decis să investim în viitorul arhitecturii din România. Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar datorită ei aducem birourile viitorului în prezent. Încet, dar sigur realitatea se mută și în spațiul virtual, iar soluția tehnică implementată la Universitatea Ion Mincu reprezintă mijlocul prin care viitorii arhitecți ne vor contura orașele, a spus Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group.

Hi-Tech Learning Centre este dotat cu tehnologii digitale din domeniul proiectării, combinate astfel încât să răspundă optim cerințelor specifice universității: educație, cercetare, proiectare. 

Primul centru Hi-Tech

Acesta constă într-un spațiu modular renovat și dotat cu o soluție completă de VR si AR, un sistem de videoconferință, posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare și software performant, imprimante 3D destinate fabricației de prototipuri și machete, o soluție pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D și fotogrammetrie.

Fundația Globalworth este pentru Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu un partener și sponsor deosebit de important. Dacă în prezent UAUIM reprezintă un nucleu performant în domeniul formării în Arhitectură și Urbanism, aceasta se datorează și suportului constant din partea Fundație de-a lungul anilor. Laboratorul Hi-Tech va asigura condiții optime de formare de înaltă performanță, astfel încât UAUIM să se înscrie și să rămână în rândul universităților care depun un efort constant în îmbunătățirea procesului de învățământ, a declarat Profesor Doctor Arhitect Emil Barbu POPESCU, Președinte de onoare al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Parteneriatul cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” face parte din programul de responsabilitate sociala a companiei de a susține mediului academic din România și de a dezvolta noile generații de arhitecți. Până în prezent, Fundația Globalworth și Globalworth au alocat peste 740.000 de euro pentru burse de studii și documentare pentru cadre didactice, competiții internaționale și proiecte speciale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read