O clădire rezidențială din New York va avea ferestre în formă de felinar

Must read

În curând,  clădirea rezidențială ”Lantern House” dezvoltată de Heatherwick Studio va străluci în West Chelsea din New York. Finalizarea este estimată pentru toamna lui 2020. Studio-ul a construit recent și Vessel și Pier 55, care se află în apropiere, dar acesta este primul lor proiect de locuințe.

”Lantern House” se alătură celorlalte cădiri care flanchează High Line, cu două turnuri – unul de 10 etaje, celălalt de 21 de etaje – conectate de un lobby din sticlă. Fațada este o abordare contemporană a stilurilor istorice pe care le putem vedea în cartier, cu cărămizi gri antichizate și detalii din metal industrial.

Terrace at the Lantern

Depozitele maritime din jur i-au inspirat cu adevărat pe arhitecți:

„Proiectul s-a născut din analizarea clădirilor existente ale orașului, ne-am dorit să proiectăm un spațiu în care să poți locui, nu doar unul la care să te uiți. Credem că detaliile practice, realizate manual, sistemele de umbrire, profilele ferestrelor și pervazele ar putea juca din nou rolul de a face locuințele să se simtă confortabile și primitoare ”, spune Thomas Heatherwick, fondatorul Heatherwick Studio.

Denumirea „Lantern House” a venit din reinterpretarea ferestrei moderne, proiectată de această dată din interior spre exterior și având o formă de felinar izbitoare. „Designul nostru pentru Lantern House, cu ferestrele sale noi, a apărut din această gândire și din întrebarea ce ar putea face stilul de viață și confortul interior cât mai special pentru rezidenți.

„Aceste ferestre speciale sculptate în trei dimensiuni vor permite rezidenților clădirii să aibă interioare pline de lumină, plus noi vederi panoramice și o conexiune vizuală mai mare cu orașul și împrejurimile”, spune Heatherwick.

Proiectarea locuințelor cu un dormitor sau cu patru dormitoare, fiecare cu plafoane înalte de 10 metri, continuă direcția ferestrelor curbate. Pentru o mai mare imersiune în oraș, multe apartamente dispun de terase private.

Și dacă vă întrebați, vânzările celor 181 de apartamente vor fi lansate în ianuarie 2020.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read