Cum vor arăta băile viitorului?

Must read

Image Courtesy of Seura

Automatizările din locuințe, de la asistenți virtuali controlați vocal până la termostate controlate de aplicații, au introdus rapid și pe neașteptate viitorul în casele noastre. Pe măsură ce tehnologia continuă să progreseze, modul în care interacționăm cu mediul înconjurător va crește decât din ce în ce mai futurist – chiar și spațiile personale precum băile. În timp ce perspectiva unei astfel de vieți personale extrem de digitalizate poate fi descurajantă pentru unii, alții văd potențialul acestei tendințe de a îmbunătăți nu doar confortul, dar și sănătatea și siguranța. Mai jos, prezentăm câteva dintre tehnologiile pe care sperăm să le vedem în băile viitorului.

băile în viitor

Oglinzile din băile viitorului

Oglinda inteligentă este una dintre cele mai emblematice tehnologii ale băii viitorului. În acest concept futurist, în timp ce faceți ceva atât de simplu precum uscarea părului sau spălarea dinților, ați putea citi știrile, verifica vremea sau viziona ceva la televizorul pe oglindă aflat chiar în fața voastră. Unii chiar își imaginează oglinda inteligentă ca fiind capabilă să monitorizeze sănătatea utilizatorului său și să transmită informații pertinente medicului, permițând astfel profesioniștilor să știe imediat despre problemele de sănătate și eliminând nevoia unei deplasări la cabinetul medicului.

Oricât de ciudat ar părea, există deja versiuni ale oglinzii inteligente. Oglinda cu afișare inteligentă Seura, de exemplu, transformă toaleta tradițională a băii într-un hub digital care poate afișa e-mailul, vremea, calendarul și multe altele. Există deja versiuni la scară mai mică ale oglinzii de monitorizare a sănătății, cum ar fi HiMirror, care evaluează starea pielii utilizatorului său și oferă recomandări pentru a folosi la maxim produsele cosmetice. Un alt produs, oglinda cu senzor Simplehuman, cuprinde o gamă largă de setări de iluminare pentru a vă permite să vedeți cum arată machiajul dvs. în orice mediu.

Image Courtesy of Moen

Cada și dușurile în baile viitorului

Au existat o gamă largă de interpretări despre cum va arăta dușul sau cada din viitor, de la dușuri inteligente care vă avertizează atunci când cosmeticele sunt pe punctul să se termine, la cele care fac economie de apă sau până la cele care ameliorează stresul cu cromoterapie . Unele dintre acestea există deja, cum ar fi Dușul recirculant digital Orbital Systems, care purifică, reîncălzește și recirculă câțiva litri de apă, promițând să economisim până la 90% din apă și până la 80% energie.  Dușul inteligent de la U by Moen, la rândul său, este un duș digitalizat cu capacități de activare vocală, care poate salva presetările de temperatură și poate fi pornit de la distanță. Și dacă doriți să vă uitați la televizor în timp ce faceți baie sau duș, Seura a conceput și un televizor impermeabil.

Toalete în băile viitorului

Deși bideul este o caracteristică comună în Japonia, utilizarea sa universală nu a pătruns destul de mult în restul lumii. În baia noastră ideală a viitorului, toată lumea are un bideu – cu încălzire și jeturi de curățare. Unii au sugerat chiar și toalete care analizează conținutul său pentru a monitoriza sănătatea utilizatorilor, în timp ce toaletele durabile care reduc la minimum utilizarea apei sunt o preocupare tot mai întâlnită. Toaleta inteligentă Numi a lui Kohler este un produs deja existent, care încălzește scaunul și are o zonă pentru a oferi încălzire la picioare, precum și funcții Bluetooth pentru conectare la muzică și iluminare colorată.

baăile viitorului
Image © Flickr user Charles & Hudson licensed under CC BY-SA 2.0

Aceste tehnologii constituie doar o mică parte din ceea ce ar putea însemna băile viitorului. De la uscătoarele de corp, la periuțele de dinți pentru controlul sănătății, la sertarele care îți încălzesc prosoapele, până la podelele care îți transmit o alertă dacă aluneci, posibilitățile par infinite. Atunci când acestea sunt combinate cu o iluminare automată și control vocal la nivelul întregii băi, baia viitorului pare ireală pentru a fi adevărată. Cu toate acestea, este clar că multe dintre aceste tehnologii, cândva considerate nerealiste sau extravagante, există deja. Tot ceea ce rămâne este să le folosim la scară cât mai largă, lucru care se poate întâmpla mai devreme decât credem.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read