Mobilier din sticlă – 8 piese spectaculoase, create de designeri celebri

Must read

Designerii recunosc: este o adevărată provocare să concepi mobilier din sticlă, dar rezultatul este pe măsura muncii depuse. Mixul de sticlă și ingeniozitate duce la rezultate incredibile, iar un mobilier din sticlă bine și creativ lucrat poate deveni cu ușurință vedeta casei. Astăzi facem cunoștință cu 8 dintre cele mai frumoase piese, ce poartă semnătura unor designeri celebri.

 

Shimmer

Designer: Patricia Urquiola

An: 2015

mobilier din sticlă

Foto

Acoperită într-un finisaj care reflectă diferite culori în funcție de unghiul din care privești, masa Shimmer este lucrată din bucăți de sticlă lipite, ce arată ca niște planuri intersectate. Brandul Glas Italia i-a dat designerului Patricia Urquiola libertatea de a lucra cu sticla în stilul care o definește, iar Patricia spune că a reușit să creeze o piesă de mobilier pe care o simte ca fiind cea mai bună creație a ei din anul respectiv. Masa Shimmer este disponibilă în sticlă opacă sau transparentă.

 

Stacking

Designer: Danny Lane

An: 1999

mobilier din sticlă Stacking ChairFoto

Danny Lane este un designer londonez care are o relație specială cu sticla. Scaunul Stacking este una dintre cele mai cunoscute creații ale lui, realizată din sticlă ciobită și stivuită. Lui Danny Lane îi place să combine proiectarea și designul, pentru a crea mobilier din sticlă uimitor prin simplitatea lui aparentă. Putem spune, fără a greși, că scaunul Stacking este o adevărată piesă de artă modernă.

 

Lady Hio

Designeri: Philippe Stark & Sergio Schito

An: 2014

mobilier din sticlă Lady Hio

Foto

Despre Lady Hio, celebrul designer Philippe Stark spune: “When human know-how and technology create a miracle, glass becomes graceful poetry“. Este cât se poate de real, iar creațiile lui o dovedesc pe deplin. Marginile blatului sunt fie din sticlă transparentă, fie din sticlă laminată. Acestea sunt teșite și au o grosime de numai 15 mm, respectiv 8+8 mm. Masa, aflată în portofoliul Glas Italia, este disponibilă în mai multe finisaje: sticlă transparentă colorată, sticlă colorată lucioasă și sticlă mată colorată.

 

Narcissus

Designer: Naoto Fukasawa

An: NA

mobilier din sticlă Narcissus

Foto

Denumită după vânătorul din mitologia greacă, care s-a îndrăgostit de propria imagine reflectată într-un bazin de apă, masa de bistro Narcissus atrage printr-o simplitate aparte. Blatul este din sticlă laminată de 6+6 mm grosime, iar baza – din sticlă groasă. Piciorul este elementul șic al mesei, reprezentând un tub de sticlă borosilicat, cu un design organic, neregulat. Baza și blatul sunt asamblate cu ajutorul unei perechi de inele filetate în metal lucios cromat. Interesant este jocul de reflexii dat de partea inferioară a blatului și de baza mesei, datorat finisajului-oglindă.

 

Ombré

Designer: Ermičs

An: 2017

mobilier din sticlă fotoliu sticlă

Foto

Faceți cunoștință cu o spectaculoasă piesă de mobilier din sticlă, proiectată după un scaun semnat de Shiro Kuramata în anii 1970. Almost invisible, these planes, without tangible support, hang in the air“, spune Ermičs  despre creația sa, asamblată din bucăți de sticlă, unite fără șuruburi sau alte accesorii vizibile. Primul contact cu sticla al designerului german a fost la Design Academy Eindhoven, înainte de a inaugurarea studioului său din Amsterdan, în 2014.

 

Prism

Designer: Tokujin Yoshioka

An: NA

mobilier din sticlă Tokujin Yoshioka

Foto

Ce este special la creația minimalistă a artistului și designerului japonez Tokujin Yoshioka? Realizată din sticlă securizată și termo-sudată, “cutia” transparentă are o tăietură de precizie care reflectă și refractă lumina. Se creează astfel difracții de culoare izbitoare în lumina soarelui.

 

Liaison

Designer: Daniele Ragazzo

An: NA

mobilier din stcilă masă dining

Foto

Se ia un top din sticlă circulară și se susține pe picioare din oțel inoxidabil subțiri, care seamănă teribil cu niște bolduri. Bilele colorate de la baza fiecărui suport sunt realizate din oțel acoperit cu pulbere. Ce rezultă? O masă  specială, care invită la cine și discuții prelungite până târziu în noapte. 🙂

 

Melt

Designer: Nendo

An: 2019

mobilier din sticlă Nendo

Foto

În colaborare cu WonderGlass, Nendo a prezentat expoziția Shape of Gravity cu ocazia târgului de la Milano. Expoziția a inclus Melt, o colecție remarcabilă compusă din mobilier din sticlă turnată și accesorii. Piesele exprimă o simplitate glacială, de care te îndrăgostești pe loc. Nendo și WonderGlass au folosit o metodă unică pentru a crea această colecție. Plasarea sticlei fierbinți peste ramele de oțel și suspendarea ei între barele metalice au permis ca sticla să capete formele pe care le vedem. Într-adevăr, o colecție spectaculoasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

Must read