Dincolo de nori: terasa unui penthouse din București scrie istorie

Must read

O istorie a lucrului bine făcut. A lucrului românesc bine făcut. Nu spunem vorbe mari, căci vorbim de terasa unui penthouse cu mini-grădini, ce conțin copaci de peste 5 m înălțime. Penthouse-ul, absolut spectaculos, parte dintr-un ansamblu rezidențial premiat internațional.

terasa unui penthouse amenajare terasa
Sticla regăsită la balustrade este Saint Gobain. Vorbim de 3 foi de geam de 44 mm, ce au în compoziție 2 foi cu protecție termică. Prima foaie din interior este Low-E, iar cea din exterior este 4Seasons. Umplerea spațiilor dintre cele 3 foi de geam s-a făcut în mediu de Argon. Furnizorul sticlei este Izoterma.

De obicei, când spui terasa unui penthouse te gândești la un spațiu amenajat cu șezlonguri și ceva plante. De data aceasta este altceva. Vorbim de 350 mp, organizați în diverse zone:

  • o zonă de picnic, cu iarbă naturală, șezlonguri și Jacuzzi
  • o zonă de party
  • o bucătărie de vară, cu barbeque

Provocarea a fost mixarea acestor 3 zone de interes în mod subtil, creându-se un ansamblu unitar. Zonele sunt delimitate prin diferențe de nivel de 30 – 120 cm și prin finisaje diferite ale pardoselii. Din loc în loc, între aceste spații observăm balustrade din sticlă transparentă, ce nu obstrucționează vizibilitatea dintr-o parte a terasei într-alta.

terasa unui penthouse jacuzzi
Zona de Jacuzzi a fost finisată cu deck și acoperită cu o pergolă realizată de firma Glulam.

Bun, ai o minunată terasă pe bloc, dar ce faci cu intimitatea ar putea spune, pe bună dreptate, unii dintre noi? 🙂 Ei bine, acest mic-mare detaliu a fost rezolvat prin intermediul unor mini-grădini cu pomi de peste 5 m înălțime. De-a dreptul spectaculos atunci când vorbim de terasa unui penthouse. Cei peste 50 mp destinate jardinierelor sunt ocupați de acești pomi și de multe alte specii de plante, în total peste 400, care înfloresc pe tot timpul anului.

terasa unui penthouse terasa verde
Iluminatul ambiental este prezent sub forma unor corpuri de iluminat suspendate și de pardoseală. Acestea creează o lumină discretă și o atmosferă caldă, propice relaxării.

Și, ca să nu vă mai punem răbdarea la încercare, vă spunem că ansamblul rezidențial din care face parte acest penthouse cu terasă se numește Central District Cuza 99 și este dezvoltat de Forty Management. Clădirea a fost desemnată cea mai performantă clădire rezidențială din România în cadrul unui renumit concurs din Londra și a primit premiul European Property Awards. Elementele sustenabile implementate au jucat un rol extrem de important în decizia juriului. De asemenea, proiectul a fost recompensat cu o mențiune la MIPIM Awards 2017 (Cannes).

terasa unui penthouse scara metalica
Accesul către terasă se face dintr-un patio, unde regăsim un arțar japonez.

 

Foto: Forty Management

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read